Cine va fi administratorul special al CS Pandurii Târgu Jiu

Asociaţii Clubului de Fotbal Pandurii Târgu Jiu sunt cei care trebuie să stabilească administratorul special al clubului. Aceștia au și un termen de zece zile pentru a-l desemna. Administratorul judiciar, Emaoil Ciobanu, a vorbit despre intrarea în insolvenţă a clubului sportiv gorjean și a precizat ce trebuie să facă cei de la club pentru a ieși din impas.

Societatea Consulting Company a fost desemnată administrator judiciar la Clubul de Fotbal Pandurii Târgu Jiu. De aici înainte, de reorganizarea clubului se va ocupa un administrator special care va trebui desemnat de membrii asociaţi ai clubului. Fostul președinte al clubului, Marin Condescu, ar putea fi una dintre opţiunile asociaților pentru funcția de administrator special. În acest caz membrii asociați sunt: Consiliul Local Târgu Jiu, CE Oltenia, Artego, USMO, Consiliul Județean. "Asociații au un termen de 10 zile de la convocarea pe care o vom transmite noi pentru a-și desemna administratorul special. După care, administratorul special va administra procedura sub supravegherea administratorului judiciar, cu controlul judecătorului sindic, conform legii 85/2014, urmând ca toate deciziile și hotărârile să fie luate de principalul actor care este adunarea creditorilor", a declarat Emanoil Ciobanu, administratorul judiciar al CS Pandurii Târgu Jiu.
Altfel spus, Consiliul de Administraţie al clubului se dizolvă. Cei din conducerea clubului vor trebui să depună și un plan de reorganizare.

Paşii pentru ieşirea din insolvenţă
Administratorul judiciar a spus și ce trebuie să facă de aici înainte clubul sportiv pentru a ieși din insolvență. "Trebuie ca începând de astăzi să-și achite toate datoriile curente. Au anumite facilități prin lege, prima ar fi că se suspendă orice executare pentru datoriile istorice vechi. În al doilea rând, ar trebui să beneficieze de facilitățile date de lege pentru că au un credit furnizor, spre exemplu de 90 de zile. Deci își pot achita facturile la 90 de zile. Trebuie să aibă grijă că există și riscul dacă nu își plătesc facturile curente să intre în faliment", a explicat Emanoil Ciobanu.
Mai mult, CS Pandurii Târgu Jiu va trebui să facă față nu doar la cheltuielile curente, ci și graficului de plată aferent eșalonării datoriilor avute până la intrarea în insolvență. Clubul sportiv și-a cerut insolvența și a obținut-o din 19 octombrie, având datorii față de bugetul statului dar și la sportivi. Astfel, vor trebui să plătească eșalonat la Finanțe, sportivi, salariați, furnizori de servicii și utilități. "Deci, trebuie să facă rost de bani", a concluzionat administratorul judiciar.
Remunerația administratorului special va fi plătită de membrii asociați ai clubului, a mai spus administratorul judiciar.

Vizualizări: 4,646

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: