Răduț - îngăduitor cu Pandurii, ca și Erico

După gestul impresionant de săptămâna trecută al brazilianului Erico da Silva de a păsui încă o perioadă clubul Pandurii în privința salariilor restante pe care le are de primit de la fosta sa echipă, un alt jucător care a făcut carieră la Târgu Jiu în ultimii ani se arată îngăduitor față de club. Mihai Răduț a fost și el de acord să își păsuiască echipa câteva săptămâni.

În cazul în care cei doi jucători nu manifestau înțelegerea respectivă, la fel ca săptămâna trecută, clubul risca să piardă puncte în clasament și, astfel, victoriile obținute pe teren ar fi devenit amintire din cauza datoriilor.
Președintele Narcis Răducan a menționat miercuri că a avut discuții intense cu ambii jucători, reușind în cele din urmă să îi convingă să fie panduri și pe mai departe. „Nu am dormit toată noaptea, dar, din fericire, discuțiile au fost încununate cu succes. Atât Mihai Răduț, cât și Erico, încă o dată, au găsit de cuviinţă să dea o mână de ajutor clubului la care au activat și să păstrăm clasamentul intact pentru perioada următoare”, a menționat președintele Pandurilor.
Negociator în culisele acestei înțelegeri a fost însă Marin Condescu, un SMS primit de acesta de la Mihai Răduț arătând că fostul șef al clubului are încă putere de convingere față de jucătorii care au plecat de la Târgu Jiu cu multe salarii neîncasate, în ciuda performanțelor făcute aici. „Eu m-am ținut de cuvânt. Am acceptat să primesc banii în ianuarie și asta pentru că e vorba de dumneavoastră, că pentru ăia care au adus clubul aici nu aș fi făcut asta. Acum aștept iarna mai repede. Felicitări”, i-a transmis Răduț lui Condescu.
Săptămâna trecută Pandurii a primit două amenzi de câte 3000 de lei din cauza restanțelor pe care le are față de Erico da Silva, o altă amendă, tot de 3000 de lei, fiind aplicată și pentru datoriile față de Florin Axinte. La Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor sunt înregistrate mai multe plângeri din partea unor foști panduri, jucătorii plecând de la Târgu Jiu după ce nu și-au încasat salariile luni la rând. Mihai Răduț are de primit 72.000 de euro, în timp ce Alexandru Ciucur și Bogdan Ungurușanu au salarii neplătite în cuantum de aproape 50.000 de euro fiecare. Fostul căpitan Dan Nistor, ajuns în cele din urmă la Dinamo, așteaptă și el după 20.000 de euro, în timp ce Erico da Silva are de primit 23.000 de euro. Brazilianul a plecat săptămâna trecută din România pentru că i-a expirat viza de ședere aici, el mai putând să revină acum în țară la începutul anului viitor, până atunci sperând ca lucrurile de la Pandurii să reintre pe un făgaș normal, lucru greu de crezut că se va întâmpla vreo câțiva ani de acum încolo.

Vizualizări: 444

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: