Cine va fi Nicuşor Dan în Gorj

Uniunea Salvaţi România, partidul recent lansat de Nicuşor Dan după succesul din alegerile de la Bucureşti, este singura formaţiune politică ce poate produce surprize la alegerile parlamentare din toamnă. USR este deja curtată de oameni din toată ţara. „Ne-au scris peste 4.000 de oameni şi grupuri din toată ţară”, a anunţat Nicuşor Dan, care spune că într-o lună va face filiale locale.
Noul partid este cu siguranţă căutat atât de oameni de bună credinţă, care vor să schimbe România, cât şi de oportunişti, care simt că USR ar putea avea în fiecare judeţ 1-2 parlamentari. Este greu de spus cine va fi Nicuşor Dan în Gorj, un judeţ în care societatea civilă nu este foarte activă, cu unele excepţii. Din păcate, tot politicienii, unii cu multe partide la activ, dau târcoale acestui partid. Sunt surse care susţin că fostul senator PDL Ion Ruşeţ ar fi interesat, dar acesta a negat, susţinând că rămâne la ALDE. Cum ar arăta partidul lui Nicuşor Dan cu Ion Ruşeţ la Gorj? Iar în locul lui Ion Ruşeţ putem pune aproape orice nume al unui politician consacrat din judeţ.
Nicuşor Dan are o misiune foarte grea, aceea de a alege oameni credibili în toată ţara, într-un timp foarte scurt, pentru a-şi face filiale locale. Este aproape imposibil să nu facă şi greşeli, câtă vreme nu vor lipsi tupeiştii, care se vor bate cu mâna în piept că ei sunt cei mai cei. Preşedintele USR va trece prin experienţa pe care a avut-o Cioloş la formarea guvernului. Oricât de ok ar fi Cioloş, a făcut multe alegeri greşite, având doar câteva zile la dispoziţie. Nu întâmplător a schimbat o treime din guvern în câteva luni. Să sperăm că Nicuşor Dan va greşi mai puţin şi că va putea oferi în sfârşit românilor un partid de votat. Pentru că azi nu există aşa ceva pe scena politică.

Vizualizări: 2,488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: