Păcătoşi da, depravaţi nu!

Sfântul Paisie Aghioritul spune că suntem responsabili de ceea ce se întâmplă şi că ,,Atunci când omul nu se observa pe sine şi nu îşi şterge conştiinţa de praf, atunci conştiinţa prinde încet-încet un strat de piatră şi acela se face nesimţitor. Păcătoşeşte şi petrece ca şi cum nu s-a întâmplat nimic. ...atunci când cineva îşi acoperă greşelile sale, conştiinţa prinde piatra şi nu-l mustră. Şi atunci devine autonom, îşi face propriile lui legi”.
Papa Francisc spune (,,Numele lui Dumnezeu este Milostivirea”) că ,,Depravarea este păcatul care, în loc sa fie recunoscut ca atare şi să ne facă umili, este ridicat la nivel de sistem, devine o deprindere mentală, un mod de a trăi. Depravatul este cel care păcătuieşte şi nu se căieşte, păcătuieşte şi se preface că este creştin... Păcătosul... admite că lucrul la care a aderat este fals. Depravatul în schimb ascunde adevărata lui comoară, ceea ce îl înrobeşte şi-şi maschează viciul... Depravatul este cel care se indignează că i se fura portofelul (sau pentru sărăcia extinsp, abandonul şcolar, pensiile mici, situaţia de la C.E.O. etc, n.aut.)... dar apoi înşeală statul neplătind taxele şi eventual îşi concediază angajaţii la fiecare trei luni pentru a nu-i angaja pe perioadă nedeterminată sau profita de munca lor la negru... cel care poate merge la liturghie în fiecare duminica, dar nu-si face nicio problemă din a profita de poziţia lui de putere pretinzând mită”.
Vreau ca cele de mai sus să fie o invitaţie la responsabilitate în alegerile pe care le veţi face duminică, 5 iunie 2016. Vă invit mai întâi să vă verificaţi iubirea şi stima de sine, să ne ştergem conştiinţa de praf, să sfărâmăm stratul de piatră pe unde şi cât este şi să ne mustrăm pentru că avem de ce. Apoi să ne întoarcem spre aproapele nostru şi să ne hotărâm fiecare dacă suntem împăcaţi cu ceea ce vedem în jurul nostru şi în ochii semenilor noştri. Dacă vă simţiţi împăcaţi cu identitatea voastră interactivă, rămâneţi împăcaţi, dacă nu sunteţi, revoltaţi-vă şi fiţi revoltaţi şi duminica 5 iunie 2016. Apoi în sfârşit să ne întoarcem spre aproapele candidat şi să ne rugam pentru el. Să nu-i judecăm, dar să-i împărţim, ca politicieni, în păcătoşi şi depravaţi. Pe cel pe care-l simţim păcătos, dar cu milostivire pentru aproapele lui, care-şi plânge greşelile politice care au determinat sau au contribuit la starea de azi, să-l iertăm, poate să-l şi votăm. SA ALEGEM DINTE PACATOSI. Pe cel pe care l-am pus in coşul politic al depravaţilor să-l tratăm cu revolta la care suntem îndreptăţiţi de raţionalitatea naturală, de drepturile şi obligaţiile noastre de cetăţeni (afirmate explicit de Constituţie şi lege sau nu).
Dar cum să-i identificăm, cum să-i despărţim/cuplăm? Poate ce vă spun mai jos vă ajută. Depravaţii vă arată mereu cu degetul spre păcătoşi, speculând orice greşeală sau, cel mai probabil inventând greşeli ale păcătoşilor. Depravaţii nu au conştiinţa despre „aproapele meu”, pentru ei votanţii sunt „boşorogi”, „proşti”, „sărantoci”, „buni de muncă pe doi lei”. Depravaţii sunt autosuficienţi, de regula ascund ... de la scoala generala si liceu dar termina „magna cum laude” facultăţi şi sunt doctori in plagiat. Depravaţii sunt supărăcioşi, ei nu înţeleg de ce nu le recunoaştem noi statutul de Mesia pe pământ gorjenesc. Depravaţii nu ating pământul, ei merg pe cadavrele păcătoşilor până mai ieri tovarăşi de partid sau de sistem (partidele sunt doar instrumente ale sistemului) sau naivi care cred ca pot pune in discutie sistemul.
Depravaţii au strâns milioane din coruptia veche (unii chiar si din cea mai noua) distrugand pentru asta Romania pentru ca ei nu au nici-o calificare in a construi sau a intretine ceva, dar pretind sa nu-i intrebam cum a facut familia lor (deh, ei despre declaratia de avere) „primul milion”, in fapt zeci de milioane. Depravaţii vă vorbesc despre lege, dar violează justitia (unii dintre ei ofiteri acoperiti in justitie care scriu rechizitorii si hotarari judecatoresti dupa dictare sau doar le semneaza) si alunga dintre ei iertarea pentru cei care au gresit sau i-au inventat „tapi ispasitori”. Depravatii sunt cei care repeta de cele mai multe ori „democratie, statul de drept” si ne roaga sa mergem la vot pentru a-i alege pe cei care vor munci pentru cetateni, cand - fapt dovedit- cei alesi au muncit doar pentru ei si cei care i-au luat, la negru,in simbrie. Depravatii sunt cei care isi renega inaintasii, care uita cine, cu buna credinta, i-a crescut ca politicieni si uneori ca oameni. Depravatii sunt cei care... Desigur fiecare mai stim alte multe caracteristici ale depravatiilor politici. Depravatii politici au inventat o legislatie electorala care ne obliga sa-i votam tot pe ei pentru ca in partidele politice vechi au patruns prea putini oameni noi, pentru ca partide noi sunt aproape imposibil de constituit si pentru ca aveam o campanie electorala de tot râsul, in care nu se dezbate nici-un subiect important. Si atunci trebuie sa ne intrebam: de ce mergem la vot? Merita sa mergem la vot?! Desigur raspunsul il veti gasi fiecare. Va marturisesc ca nici eu nu stiu daca voi merge. Daca ramanem consecventi cu noi insine si nu avem interactiuni personale cu candidatii, probabil ca va fi greu sa gasiti argumente. Stiu insa ca daca voi merge la vot va fi cu aceeasi stare de revolta, in primul rand impotriva fariseilor care clameaza schimbarea, politica altfel, ramanand in mlastina lor puturoasa. De la ceilalti, care ne mint ca totul e bine, sa-i alegem tot pe ei, ca va fi si „mai bine” ma lamurisem de mult. Daca va regasiti in acest articol si va hotarati sa mergeti la vot, folositi stampila de vot cu naduf, cu revolta, ca pe o arma, pentru ca fiind crestini nu putem sa-i impuscam altfel.
Mihail FIRAN

Vizualizări: 682

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: