Falsul din epoca Ciurel, pentru arestarea lui Ciobotărică

Semne bune dinspre DNA Craiova! Procurorii au aflat, probabil din Pandurul, că există un raport prin care ANAF a constatat că timp de doi ani, în mandatul lui Ciurel, au fost falsificaţi indicatorii de performanţă, pentru ca directorii şi supraveghetorii să primească bonusuri nemeritate. Peste 300.000 de lei şi-au încasat aceştia necuvenit prin fals, după cum a constatat ANAF. Adică mai mult decât a primit Medinţu prin abuzul lui Ciobotărică & Co., ca să plece acasă.
Interesat este că procurorii DNA folosesc raportul ANAF în referatul de arestare a lui Ciobotărică, Antonie şi Jianu. Adică, dacă tot a constatat ANAF în februarie 2016 că Medinţu a luat nişte bonusuri nemeritate, de ce Ciobotărică nu le-a reţinut în decembrie 2015 din aşa-numitele plăţi compensatorii. Trecem cu vederea ruptura de logică a procurorilor, care probabil au vrut mai mult să arate că sunt bine informaţi şi că citesc Pandurul. Dacă tot au aflat de acest raport ANAF, care a constatat falsificarea indicatorilor de performanţă la Complexul Energetic Oltenia, timp de doi ani, pentru ca directorii şi supraveghetorii să îşi ia o grămadă de bani nemeritaţi, cu siguranţă a fost deschis un nou dosar penal.
Nu ar fi primul dosar penal al administraţiei Ciurel aflat în lucru la DNA Craiova. De fapt, ar fi unul din multele încheiate cu NUP şi cu SUP. A mai fost dosarul „Cărbune pentru Serbia”, de exemplu, clasat însă de procurorii „anticorupţie” craioveni, pentru că au calculat ei că a fost un contract profitabil. Desigur, într-un an cu pierderi record pentru CE Oltenia, de aproape 200 de milioane de euro. Nici vorbă să fie un profit fictiv, că nu se puteau înşela procurorii anticorupţie în aşa hal. Pe de altă parte, procurorii au ignorat complet că Ciurel a semnat cu BVA un act adiţional prin care a transformat o scrisoare de garanţie bancară de 780.000 de euro în bilete la ordin care în final au fost fără acoperire, aşa că banii s-au pierdut. Probabil că procurorii DNA au ignorat acest aspect dintr-un motiv simplu, Ciurel i-a reclamat pe cei de la BVA pentru înşelăciune. Unde? La Parchetul Târgu Jiu, unde procurorul Grecu a clasat cauza. Procurorul Grecu, cel care a dispus iniţial reţinerea lui Ciobotărică, înainte de a-şi declina competenţa către DNA.
Uite aşa, o mână spală pe alta şi amândouă pe Ciurel, care rămâne unul dintre cei mai cinstiţi directori, în ciuda făcăturii de dosar Şova, în care a fost trimis în judecată la opt ani după comiterea faptelor, după o grămadă de NUP-uri obţinute de la procurorii „anticorupţie” olteni, ghinionul lui fiind că s-a nimerit să fie coleg de dosar cu Ponta într-un moment în care a avut cineva ceva de rezolvat cu premierul de atunci. Dar, nu e problemă, sunt toate semnele că băieţii buni şi roşii revin la putere.
P.S.: Verdictul din dosarul Ciobotărică mai contează doar pentru el, că e tânăr şi are familie acasă. Pentru companie este clar nevoie de o altă conducere.

Vizualizări: 2,146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: