Cinematograf transformat în fabrică de confecţii

Fostul cinematograf din Ţicleni va deveni în curând fabrică de confecţii. Autorităţile locale vor să reabiliteze clădirea şi să o concesioneze unei societăţi pentru a înfiinţa o astfel de afacere. Circa 30 de locuri de muncă se vor crea prin realizarea acestui proiect, spune primarul Constantin Radu. Forţă de muncă în domeniu ar fi pe plan local, asta pentru că circa 50 de persoane din localitate vor începe luna aceasta cursuri de specializare în meseria de confecţioner textile.

Clădirea în care odată cetăţenii din Ţicleni puteau viziona filme a devenit o adevărată ruină. Tavanul s-a prăbuşit, scaunele sunt defecte, pardoseala este distrusă, iar la ferestre nu mai au geamuri. Autorităţile vor să reabiliteze clădirea şi să o concesioneze unei societăţi care să înfiinţeze o secţie de croitorie. Astfel se vor înfiinţa câteva zeci de locuri de muncă. „Vreau să facem o secţie de croitorie în fostul cinematograf, să angajăm vreo 30 de femei. Clădirea este a noastră, doar o reabilităm. O scoatem la licitaţie, iar nouă ne plăteşte concesiunea. Oricine vine când ai o clădire reabilitată cu căldură, cu tot ce trebuie. Va fi prima lucrare pe anul acesta. E mult de lucru, va trebui refăcută aproape complet. Trebuie făcute ziduri, trebuie acoperită, turnată placă”, a spus Constantin Radu, primarul oraşului Ţicleni.

Cetăţenii aplaudă iniţiativa autorităţilor locale. „Este o idee bună. Este greu să găseşti un loc de muncă pe plan local. Suntem băgaţi prost, fără transport. Ar fi un ajutor pentru noi”, a spus Elena Şerban din Ţicleni. 

Sunt deja firme interesate să concesioneze clădirea pentru a înfiinţa secţia de croitorie, spun autorităţile. „Au vrut să facă şi cerere dar le-am spus că este prematur atât timp cât clădirea nu este gata. Pe 26 ianuarie încep nişte cursuri de croitorie aici pe fonduri europene. Cu sprijinul doamnei Niculina Mocioi am reuşit să trimitem şi noi 50 de persoane la cursurile de croitorie şi alţi 120 la alte cursuri, de pază şi alte specializări. Am vorbit deja să facă practică la Târgu Cărbuneşti, la secţia de croitorie”, a mai spus primarul din Ţicleni.

Vizualizări: 263

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: