Casa-muzeu “Brâncuşi” de la Hobiţa, cu lacătul pe uşă

Cei care au dorit să viziteze ieri casa-muzeu „Constantin Brâncuşi” din satul Hobiţa, comuna Peştişani, au făcut cale întoarsă. Casa era închisă şi niciun angajat al muzeului nu era prin zonă. Conducerea Muzeului Judeţean Gorj, de care aparţine casa-muzeu de la Hobiţa, se scuză şi spune că a modificat orarul în perioada de iarnă, însă a uitat să-l mai afişeze.

Conform programului postat chiar pe uşa de la intrarea în casa memorială „Constantin Brâncuşi”, clădirea poate fi vizitată de marţi până duminică între orele 9-17. Marţi, 20 ianuarie, muzeul era închis, astfel că cei care au dorit să îl viziteze nu au prea avut ce vedea. Directorul Dumitru Hortopan spune că aici lucrează doi angajaţi ai Muzeului Judeţean Gorj, însă unul este în concediu, iar celălalt îşi ia liber când are nevoie, pentru a recupera zilele de weekend în care este prezent la serviciu. Directorul Hortopan spune că vrea să reducă zilele de vizitare a amplasamentului de la Hobiţa, asta pentru că în perioada de iarnă sunt mai puţini vizitatori, numai că a uitat să modifice şi programul afişat pentru publicul vizitator. „Este program de iarnă, un coleg este în concediu, iar doamna care a lucrat sâmbătă şi duminică şi-a luat liber luni şi marţi. Astfel nu se acumulează prea multe libere în cursul verii când se lucrează non-stop. Dacă se acumulează multe libere trebuie să le dăm, e dreptul omului. Ne gândim ca în perioada de iarnă să ţinem închis în fiecare zi de marţi. Trebuia să anunţăm, dar am omis”, a declarat Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean Gorj. 

Casa-muzeu „Constantin Brâncuşi” este amenajată pe terenul unde se afla casa părintească în care a copilărit marele sculptor gorjean.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: