Zeci de străzi din Ţicleni vor fi reabilitate anul acesta

Administraţia locală din Ţicleni are planuri măreţe pentru anul acesta. Aproape 50 de străzi laterale şi-a propus să reabiliteze primăria, cu fonduri guvernamentale. Finanţarea lucrărilor a fost aprobată, aşa că cetăţenii oraşului care locuiesc pe aceste străzi vor putea beneficia de un alt confort începând din acest an. Autorităţile locale spun că sunt premise ca pe aceste străzi să fie introdusă şi reţeaua de canalizare.

Câteva zeci de străzi laterale din oraşul Ţicleni vor căpăta un nou aspect începând din acest an. Asta pentru că administraţia locală a reuşit să obţină finanţarea necesară pentru asfaltarea lor. Printre străzile ce vor fi reabilitate se numără: Salcâmilor, Sănătăţii, Vârful Vii, Semicercului, Aleea Dudului, ş.a.m.d. „În ultimele zile ale anului 2014 am fost la Bucureşti, la Ministerul Dezvoltării, cu un proiect ce prevede asfaltarea a 6 km de străzi laterale. Ni s-a aprobat,  a rămas ca lucrarea să se efectueze în decursul acestui an. Aşteptăm finanţarea, prindem şi noi la bugetul acesta contribuţia de 5% din lucrare şi sumele necesare pentru proiectare”, a declarat Constantin Radu, primarul oraşului Ţicleni.  

Primarul a mai spus că în paralel va încerca să obţină finanţare, tot din fonduri guvernamentale, pentru introducerea reţelei de canalizare pe toate cele 48 de străzi laterale ce vor fi reabilitate. „Anul acesta am mai fost şi cu proiectul ce constă în introducerea reţelei de canalizare pe aceste străzi, care este în faza de studiu de fezabilitate. După aprobare voi începe demersurile pentru a face proiectul tehnic şi să încheiem contract, să scoatem lucrarea la licitaţie. Am avut acest proiect prin Aparegio. În urma discuţiilor cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean am ajuns la concluzia că ar fi mai bine şi mai rapid să realizăm aceste lucrări prin fonduri guvernamentale. Aşteptăm să vedem dacă ne este aprobată finanţarea”, a mai spus primarul Constantin Radu. 

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: