Iordache a găsit o cale pentru a aduce bani europeni în Gorj

Senatorul PNL Gorj, Ion Iordache, a prezentat vineri un proiect care are drept scop atragerea mai multor fonduri europene. Este vorba despre înființarea unei asociații prin care cele cinci GAL-uri să se ocupe de coordonarea unui departament de consultanță pentru cei care vor să atragă fonduri. Iordache speră ca acest program să vină în sprijinul cetățenilor, agenților economici și autorităților publice locale.

”Astăzi se află aici președinții celor 5 Grupuri de Acțiune Locală din județul Gorj. A fost prezent și președintele Consiliului Județean, domnul Cosmin Popescu, și Cristinel Rujan (n.r. - senator PSD). Împreună vrem să punem bazele unei asociații care să se ocupe de coordonarea unor departamente pe consultanță pe fonduri europene la nivelul județului Gorj. Este vorba despre 5 departamente care să funcționeze pe zona GAL-urilor. Vrem să obținem o mai bună atragere a fondurilor europene, consultanță pentru cetățeni, agenți economici și autorități publice locale”, a spus Ion Iordache.

Primarul din Turceni, Cristina Cilibiu, președintele Grupului de Acțiune Locală Sudul Gorjului, spune că, prin atragerea fondurilor europene, tinerii din Gorj ar putea să își dezvolte propriile afaceri și să nu mai plece peste hotare. De asemenea, și mediul privat va fi ajutat, mai spune Cilibiu.

”Trebuie susținut și mediul privat și chiar vreau să vă spun că, prin cadrul GAL-ului, au fost multe proiecte accesate de privat. Suntem cinci GAL-uri, iar prin realizarea acestei asociații vrem ca lumea să afle despre aceste proiecte europene și să le acceseze. Este păcat ca în acest județ să nu putem atrage cât mai mulți bani și cât mai multe fonduri europene pentru a ne putea dezvolta. Astfel vom putea susține mediul de afaceri și nu numai, tocmai pentru a se crea cât mai multe locuri de muncă. Tinerii trebuie să aibă încredere și să nu mai plece în altă parte. Poate să fie bine și la noi în județ”, a spus Cristina Cilibiu.

La discuții a fost prezent și primarul din Bustuchin, Ion Ciocea. Acesta spune că o astfel de inițiativă ar fi extrem de benefică pentru județul Gorj. ”GAL-urile au fost gândite pentru a a ajuta comunitățile locale. Eu am GAL Gilort-Amaradia-Olteț. Fondurile pe care noi le-am primit nu sunt suficiente pentru a mulțumi beneficiarii noștri. Împreună cu această asociație putem aduce cât mai mulți bani europeni”, a spus Ciocea.

Vizualizări: 4,030

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: