Ciocea, locomotivă a unui partid local

O vorbă scăpată de primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, a reuşit să relanseze ideea constituirii în Gorj a unui partid local. „Suntem mulţi oameni care trebuie să ne strângem în 2020 în jurul unui partid”, a spus Ciocea. Partidul local ar putea fi format din lideri cu voturi în spate, nemulţumiţi de partidele din care fac sau au făcut parte.

Fostul liberal Ion Fugaru crede că Ion Ciocea ar putea fi o locomotivă a unui astfel de partid, câtă vreme a luat în 2016 nouă mii de voturi când a candidat independent la Senat. Fugaru a spus cine ar putea face parte din partidul local. „Câte voturi ar aduce Iordache pe zona Turceni? Câte voturi ar aduce Filip pe zona Rovinari? Câte voturi ar aduce Petrescu pe zona Motru? Câte voturi ar aduce vreo trei lideri de sindicat din minerit, pe care îi ştiu eu. Câte voturi ar aduce persoana care va fi de la Bumbeşti Jiu?”, a spus Fugaru la Radio Infinit.

Ion Fugaru crede că un astfel de partid ar putea intra în Consiliul Judeţean în anul 2020, iar în baza rezultatului ar putea negocia un loc eligibil la parlamentare. „Acest partid ar putea fi o alternativă în alegerile locale atât la PSD, cât şi la PNL”, a susţinut Fugaru.

Despre un partid local s-a discutat şi înainte de alegerile din 2016, când era vorba ca peste 20 de primari să se înscrie în noua formaţiune, dar totul a rămas la stadiul de intenţie.

Vizualizări: 1,602

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: