Cioloș: Companiile de stat au fost lasate in deriva

Premierul Dacian Cioloș a avut o întâlnire cu vicepremierul pe probleme economice, Costin Borc. Cioloș a concluzionat că în general companiile de stat au fost lăsate în derivă și că sunt necesare modificări la ordonanța  109, privind guvernanța corporativă.

Ciolos a mai spus ca in Adunarile Generale ale Actionarilor si Consiliile de Administratie ale acestor companii statul trebuie sa aiba o reprezentare profesionista, nu doar sa fie desemnati "niste oameni ca sa aiba in plus la salariu".

"Am discutat, in consecinta, si despre guvernanta corporativa. Un alt obiectiv important al nostru este sa aducem acest mod de management la companiile statului si i-am cerut domnului vicepremier sa vina cu niste ambitii clar definite la cate companii sa aplicam Ordonanta 109 - speram noi sa fie amendata cu cateva clarificari in Parlament - si asa cum e ea este important ca in aceste companii de stat sa avem nu numai viziune, ci si managementul competent si atunci sa trecem la managementul profesionist. Statul sa-si defineasca foarte bine obiectivele, inclusiv prin reprezentantii in AGA si CA. Sa avem chiar si din partea reprezentantilor statului o reprezentare profesionista si nu doar sa punem acolo niste oameni ca sa aiba in plus la salariu, pentru ca lucreaza pe salarii mici la stat, din pacate aceasta a fost abordarea pana acum", a afirmat Ciolos.

Vizualizări: 3,127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: