Ciprian Florescu: Nu ştiu dacă soţia mea a făcut afaceri cu CEO

Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, susţinut de PSD, este printre cei nominalizaţi de liberali că face afaceri cu statul. Mai exact, soţia acestuia. Ciprian Florescu spune că nu ştie ce afaceri face soţia sa cu instituţiile statului. Codruţa Florescu a obţinut o sponsorizare de 20.000 de lei de la CEO, pe vremea când compania era condusă de Laurenţiu Ciurel, dar Ciprian Florescu nu-şi aminteşte.

Rep.: Vă aflaţi printre social-democraţi nominalizaţi de liberali că ar avea afaceri cu statul. În cazul dumneavoastră contractele s-ar derula prin intermediul firmei soţiei. Cum comentaţi?

C.F.: În condiţii normale, domnul Dan Vîlceanu ar fi trebuit să ştie foarte bine că toate contractele pe care firma soţiei mele le-a încheiat cu primării sau cu terţi sunt publicate în declaraţia mea de avere şi în declaraţia mea de interese, dar  probabil domnia sa este cu gândul în alte părţi sau trăieşte prin alte sfere. Pot să vă spun că în ceea ce mă priveşte pe mine şi pe soţia mea există transparenţă la modul maxim. Gândindu-mă la contractele pe care le are firma domniei sale cu terţi cred că pot fi abordate două chestiuni: transparenţa şi sumele care pot fi câştigate de firmele respective. Noi nu vom avea nici un fel de problemă în a le publica, chestiune care nu este aplicată în cazul contractelor pe care Dan Vâlceanu le are cu CEO.

Rep.: Totul a pornit de la contractele pe care domnul Vîlceanu le-a avut cu Complexul Energetic Oltenia. Soţia dumneavoastră a făcut afaceri cu CEO?

C.F.: Nu ştiu dacă firma soţiei mele a avut contracte cu CE Oltenia. Cel puţin, eu nu-mi aduc aminte de aşa ceva. Sincer să fiu, nu am foarte mare cunoştinţă de activităţile pe care le desfăşoară soţia mea, sunt activităţi culturale şi atât, în niciun caz nu sunt activităţi de producţie sau de orice altă natură. De fiecare dată, când a fost vorba despre contractele soţiei mele am fost căutat şi de organele abilitate în ideea de a lămuri lucrurile, dacă ele au fost semnate corect, dacă au fost parafate corect, dacă s-au derulat în mod corect şi nu a fost niciun fel de problemă.

Rep.: Şi totuşi Dan Vîlceanu insistă ca toţi social-democraţi să-şi facă publice contractele cu instituţiile statului?

C.F.: Avantajul meu în faţa lui Dan Vîlceanu a fost acela că eu am în spatele eu, în umbra mea, persoane care urmăresc să mă distrugă. În spatele lui nu prea sunt oameni de genul ăsta, probabil, din bun simţ al nostru, al celor care am putea să-i facem rău, dar iată că se mai găsesc câte unii care solicită şi îl deranjează foarte tare chestiunea asta. Probabil şi ceilalţi colegi ai mei vor da publicităţii contractele pe care le au cu statul, fără niciun fel de problemă. E momentul să vedem cu toţi cine ce bani mănâncă de la stat, sub ce formă şi cum îşi pot motiva desfăşurarea contractelor.

Vizualizări: 938

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: