Filip: ”Până luni, spitalul Rovinari va avea manager”

Spitalul Orășenesc Rovinari a rămas fără manager după ce Constantin Talabă, cel care asigura conducerea unității spitalicești, și-a depus luni demisia. Talabă a renunțat la a mai conduce spitalul din Rovinari din motive personale, după cum se arată în demisia prezentată primarului orașului, Robert Filip. Autoritățile locale vor pune un nou director cel târziu până luni.

Rep.: Ce motive a avut domnul Constantin Talabă să-și depună demisia?

R.F.: Nu știu ce motive ar fi putut să aibă. Luni a venit la mine și mi-a prezentat demisia. A spus că din motive personale și nu am intrat în detalii pentru că nu e normal să intri în detalii. Eu nu am forțat pe nimeni. Nici măcar nu am avut timp să-mi dau seama dacă este sau nu un manager bun că trebuia să-mi prezinte o situație și nu a fost timp. A fost decizia dumnealui. Odată cu venirea mea la primărie a trebuit să schimbăm Consiliul de Administrație al spitalului și deci nu a fost timp de evaluări. 

Rep.: Cine asigură conducerea spitalului în acest moment?

 R.F: Este directorul medical care se ocupă de tot ce înseamnă conducerea unui spital, este juristă, sunt oameni care să vegheze la buna desfășurare a activității.

Rep.: Pe cine veți pune în fruntea unității spitalicești?

 R.F: Ne gândim pentru că vrem să alegem un om care să aibă și ceva pregătire în domeniu. Vineri am convocat o ședință în cadrul spitalului să-mi prezinte și mie o situație și apoi vom lua o hotărâre. Până luni o să dau o dispoziție să asigurăm o conducere interimară până când vom organiza concurs.

Vizualizări: 568

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: