Circa 300 de locuri de muncă scoase la bursă

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi va avea loc mâine, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu, cu începere de la ora 9. Evenimentul se anunţă a fi unul de bun augur atât pentru tineri, care au totuşi de unde să-şi aleagă un loc de muncă, dar şi pentru angajatori, care ar putea să primească subvenţii dacă încadrează absolvenţi din promoţia 2009.

Pentru bursa din acest an au fost contactaţi 80 de angajatori, însă doar 25 dintre ei şi-au anunţat prezenţa mâine. Sunt puse la dispoziţia absolvenţilor 303 locuri de muncă, dintre care doar 28 pentru cei cu studii superioare. În ceea ce priveşte absolvenţii de studii medii, cei mai mulţi îşi pot găsi un loc de muncă în domeniul construcţiilor.

Bursă de criză

Oferta de anul acesta a Bursei pentru absolvenţi este ceva mai slabă comparativ cu cea de anul trecut când la eveniment au luat parte 42 de angajatori, care au oferit 405 locuri de muncă. Dintre participanţi, 25 de norocoşi au fost angajaţi pe loc. În urma bursei din 2008, au fost selectate pentru a susţinerea interviurilor şi a altor probe de lucru 160 de persoane, dintre care 118 au fost ulterior angajate.

Ana-Maria Niculescu, purtător de cuvânt în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM ) Gorj, spune că instituţia a cerut o rectificare bugetară încă din iunie pentru finanţarea mai multor tipuri de activităţi, printre care şi încheierea convenţiilor cu angajatorii: „Sperăm ca de acum înainte să putem încheia fără probleme convenţii cu cei care angajează absolvenţi cu ocazia organizării acestei burse. Angajatorii care au încadrat şi până acum absolvenţi fără a primi subvenţii, vor participa şi la bursă şi ştiu că situaţia se va schimba în favoarea lor”.

Măsurile de stimulare a încadrării în muncă a absolvenţilor constau în acordarea unor subvenţii în cuantum de 1-1,5 salarii de bază minime brute pe economie, timp de 12 luni, angajatorilor care încadrează absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ şi îi menţin în activitate pe o perioadă de cel puţin trei ani.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: