"Răpirile" de minore nu se mai termină în Meteor

Poliţiştii gorjeni trebuie să rezolve un nou caz de "răpire" de minore produs în Meteor, cartierul în care fetele ţiganilor sunt luate de pe stradă de cei care vor să se însoare cu ele pentru a fi obligate astfel să se căsătorească. Rudele "răpitei" au ameninţat acum cu incendierea unor case, intervenţia promptă a oamenilor legii făcând ca aşa ceva să nu se întâmple. Mai mult, minora a fost trimisă acasă de cei care au luat-o de pe stradă înainte să se întâmple vreun viol.
Larisa are 14 ani şi răpirea ei este o poveste atât de încurcată că doar rudele ei ştiu exact cum stau lucrurile. Fata a fost logodită acum câţiva ani cu cel care e acuzat acum că ar fi răpit-o, între cei doi lucrurile nemergând aşa cum trebuie, mai ales că, la zece ani cât avea fiecare, despărţirea nu a fost o problemă. Ulterior fiecare şi-a refăcut viaţa, Larisa logodindu-se acum din nou, la Băileşti, la fel făcând şi Valentin Mihai, fostul său logodnic. În mod ciudat, noua logodnică a băiatului s-a numit tot Larisa şi, culmea, şi ea ajungând în pat cu acesta tot în urma unei răpiri.
 Răpirea înregistrată la Poliţie luni după-amiază o are ca protagonistă pe Larisa cea logodită la Băileşti. Aceasta venise în Meteor pentru a-şi mai vizita rudele, rude care o trimiseseră după pâine la un magazin din cartier. Culmea este că fata ajunsese în prejma casei lui Valentin Mihai, fostul său logodnic văzând-o pe stradă. Ajutat de un unchi, acesta a tras-o pe minoră în maşină şi dus a fost cu ea, nu se ştie unde în mod exact, deşi ieri se vorbea despre o pădure din apropiere de Baia de Aramă. "A luat-o de pe stradă, de lângă magazinul de pâine la care o trimisesem. A rămas îngheţata pe asfalt şi pâinea tot pe jos şi ea a dispărut. Au văzut oamenii când a băgat-o în maşină. Noi eram la masă când am fost sunaţi şi ni s-a spus că Larisa a fost luată de nepotul lui Valentin Stănescu. Am aflat acum că fata a vrut să fugă din maşină, dar nu a putut. A dat cu papucul în şofer, dar acesta nu avea treabă, conducea mai departe. Nu putem noi lăsa să se întâmple asemenea fapte, mai ales că ea e măritată la Băileşti. Nu aveam nicio treabă acum cu cei care au răpit-o, ei să plătească pentru ce au făcut", spune Maria Radu, bunica minorei răpite.

 A mai fost răpită o Larisa

 Luni seara, după câteva ore, Larisa a fost lăsată liberă şi trimisă acasă cu un taxi. Rudele ei îl implică în scandal pe omul de afaceri Ferdi Mihai, cel al cărui nume a fost pomenit şi la scandalul de la sfârşitul săptămânii trecute, când două femei au ajuns cu răni la spital după ce acesta a aruncat cu o sticlă înspre ele. Bunicul Larisei afirmă că tânărul care a răpit-o pe nepoata sa este nepot de-al lui Ferdi, dar şi de-al lui Valentin Stănescu. "Eu mă duc şi dau foc la două case şi iau 3-4 capete dacă nu se face dreptate. Fata a fost ţinută sechestrată 3-4 ore. A fost legată şi, din ce ne-a povestit, au vrut s-o violeze, dar ea s-a opus. Până la urmă au adus-o acasă cu un taxi, după ce a fost dusă pe la Baia de Aramă, într-o pădure, nici ea nu ştie exact, că e şocată. Ştiu însă că taxiul a fost plătit de Ferdi, că nepotu-su a făcut toată treaba asta. Fata a rămas acum cu stresuri şi vreau ca Poliţia să rezolve cazul.
 Întâmplător sau nu, ieri au venit la Poliţie şi soţii Luminiţa şi Istratie Mihai, care au şi ei o fată, tot Larisa, pe nume, rudă cu Larisa de acum, susţinând că şi aceasta a fost răpită în primăvară şi violată, după care obligată să se mărite cu acelaşi răpitor. Cei doi părinţi susţin că, de fapt, "răpitorul" căutat de Poliţie şi-a făcut o meserie din a sălta de pe stradă fetele ţiganilor, după care le violează pentru a le obliga să se căsătorească cu el. "Face asta pentru aur pentru că pe fata noastră când a răpit-o a violat-o şi ne-a obligat să facem nunta că altfel ne făceam de râs. A fost o aşa zisă nuntă, la care a trebuit să dăm 135 de galbeni mari, mobilă italiană şi haine scumpe, în total ne-a costat vreo 5 miliarde de lei vechi. După nuntă a început însă să ne bată fata. A bătut-o până a lăsat-o inconştientă în stradă, cel puţin ea îşi aminteşte că a fost târâtă până în casă pentru că nu ştie cum a ajuns acolo. Nimeni nu i-a măsuri cu el şi asta ne sperie cel mai mult pe toţi ţiganii din Meteor. Noi am făcut o judecată după legea noastră ţigănească, dar el nu a respectat nimic şi atunci am venit şi noi la Poliţie să depunem plângere că nu ne mai luăm nici noi după legile noastre, dacă el nu le respectă. Tot cartierul ştie că el a luat-o acum pe Larisa şi urma să-i oblige părinţii să-i dea aur şi bani şi maşini ca să arate că el e cel mai tare şi mai mare, că are pe cineva în spate", spune Luminiţa Mihai.

 Răzbunări cu furci şi topoare "ca la Aluna"

 Cazul de acum aduce aminte de cel al Alunei, tânăra care la începutul verii a stârnit un ditamai scandalul după ce a fost trimisă acasă cu zestre cu tot de fostul său logodnic, devenit, între timp, ginere al regelui Dan Tortică Stănescu. Rudele Alunei ameninţau atunci cu furcile şi topoarele, tânăra de 21 de ani fiind în cele din urmă măritată pe la Strehaia cu soţul unei verişoare de-a sa, rămasă acum cu "buza umflată" în Meteor. Mihai Istratie, tatăl Larisei răpite prima dată spune că acum nu are şi el decât să îşi facă dreptate de unul singur dacă Poliţia nu dă de urmele răpitorului. "Fac şi eu cum au făcut ai lui Aluna. Îmi fac un contract cu o firmă de bodiguarzi şi o să luăm furci şi topoare şi ne facem noi dreptate. Că aurul trebuie să mi-l recuperez de undeva pentru că trebuie să îmi mărit fata din nou şi nu mai am de unde să-i dau atâta zestre ca prima dată. Am plângerea depusă la Poliţie din primăvară şi nu s-a întâmplat nimic, decât că el a mai făcut o răpire. O să vedeţi ce război iese dacă nu se rezolvă legal lucrurile", spune bărbatul.
 Rudele Larisei logodite la Băileşti vor şi ele să li se facă dreptate, tatăl fetei spunând că nu îşi va retrage plângerea depusă la Poliţie pentru nimic în lume. "Cine va veni vreodată la mine în bătătură ca să-mi spună să-mi retrag plângerea sau să dau înapoi şi-o va lua de nu se va vedea pentru că-i la mine în bătătură şi am dreptul acolo să fac ce cred eu de cuviinţă. Să vină el acest Valentin Stănescu că va vedea el... Să nu vină nimeni să-mi retrag plângerea pentru că mă aştept ca de acum încolo să mă viziteze rude, prieteni de prin alte judeţe. Atât le trebuie, după ce fata mea a trecut prin atâtea şi nenorocitului ăstuia nu i se întâmplă nimic", spune bărbatul. 
 Ferdi e greu de găsit, fiind un om de afaceri mereu ocupat, mai ales că de ieri a demarat din nou "Rabla", program prin care el adună rablele din judeţ şi le duce la fier vechi. La Poliţie a ajuns, în schimb, Valentin Stănescu, cel acuzat de rudele Larisei că ar fi implicat în povestea de luni după-amiază. Bărbatul spune însă că el este o victimă şi a depus şi o plângere în acest sens. "Păi nu aţi fost şi voi acolo, nu aţi văzut când a intrat bunicul ei peste mine cu toporul şi mi-a spart poarta şi geamurile la casă. Eu ştiu că mie mi-a fost violat domiciliul, altă legătură nu am cu cazul acesta. Ce legătură să am eu cu cel care a răpit-o decât că e nepotul unui nepot de-al meu, adică rudă de foarte departe. Eu depun plângere la Poliţie şi sper să mi se facă dreptate. Şi, apoi, copii poate se iubesc, cine e vinovat pentru asta?", spunea ieri Valentin Stănescu. 
 Poliţiştii dădeau ieri asigurări că ştiu cine a comis răpirea şi audiau persoane care să-i ducă la identificarea "răpitorilor". Din primele informaţii reiese că minorul Mihai Valentin şi unchiul acestuia, Dorin Stănescu, vor fi acuzaţi de lipsire de libertate. Norocul lor este că minora nu a fost victima unui viol, aşa cum rezultă din expertiza medico-legală, Larisa prezentând pe corp doar nişte vânătăi provenite, probabil, din luptele duse cu agresorii săi. 


Vizualizări: 209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: