Ciucă, desemnat premierul alianței PSD-PNL-UDMR

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat oficial luni pe generalul Nicolae Ciucă pentru funcția de premier, de această dată pentru a conduce un guvern PNL-PSD-UDMR. Șeful statului a făcut un anunț scurt, avându-l alături la Cotroceni pe Nicolae Ciucă și spunând că a constatat "o majoritate solidă" PNL-PSD-UDMR și minorități.

Noua desemnare a lui Ciucă vine la capărul crizei politice declanșate în 1 septembrie de revocarea de către Florin Cîțu a ministrului USR Stelian Ion, care a dus la demiterea Guvernului Cîțu.

Este prima ieșire publică a lui Iohannis după ce PNL a început negocierile cu PSD pentru formarea noului guvern.

"Am constatat că în Parlament s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR și grupul minorităților. Reprezentanții acestei majorități au dorit să vină împreună la consultări, am acceptat acest lucru și am avut on discuție pe care o consider foarte bună. Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. În consecință, îl desemnez pe Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului pentru votul de încredere", a spus Iohannis.

"Sperăm ca începând de joi să putem să ne apucăm serios de treabă", este mesajul premierului desemnat, Nicolae Ciucă.

Vizualizări: 757

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: