Cum să alegi parchetul ideal pentru un plus de confort și eficiență?

Privit din orice perspectivă, parchetul reprezintă punctul de contact dintre noi și suprafața pe care pășim, dar adăpostit de confortul propriei case. Asta înseamnă că alegerea parchetului este mai mult decât stabilirea unui model care să ne placă din punct vedere estetic, este armonie vizuală, confort, eficiență, durabilitate. 

Potrivit în orice tip de spații (apartamente, case, spații de birouri), parchetul ales poate face o diferență semnificativă în definirea calității și aspectului general al unei încăperi. De aceea, din peste 200 de modele de parchet laminat sau parchet triplustratificat disponibile pe www.armeancaambient.ro, specialiștii Armeanca Ambient au făcut o selecție a celor mai importante sfaturi în stabilirea modului în care este indicat să alegem parchetul. 

1.     Stabilește destinația spațiului. Îți dorești să alegi parchet pentru un spațiu ce va deservi o locuință, o anumită încăpere (cameră, bucătărie, baie, hol/zonă de tranziție) sau un spațiu de birou, un atelier sau o sală de dansuri? Ei, bine, este foarte important să știi ce tip de obiectiv are încăperea pentru a avea o viziune cât mai clară despre tipul de parchet ales.

2.     Evaluează traficul zilnic. Dacă spațiul tău are un trafic intens, optează pentru un parchet rezistent la uzură și zgârieturi. Parchetul stratificat sau triplustratificat poate fi o alegere excelentă în astfel de situații, oferind durabilitate și rezistență superioară în fața utilizării intense.

3.     Analizează condițiile de mediu. Dacă locuiești într-o zonă cu umiditate ridicată sau fluctuații de temperatură semnificative, alege un parchet care poate rezista la aceste condiții.

4.     Definește stilul încăperii. Îți dorești să te bucuri de un aer nobil, modern, minimalist sau, dimpotrivă, îți dorești să reconfigurezi un stil retro, bazat pe nostalgia mobilierului de epocă? În funcție de stilul încăperii și de mobilierul dorit, poți opta pentru un model de parchet care să urmeze aceeași linie din perspectiva texturii sau culorii. Nu uita că un parchet care are o culoare deschisă va face ca spațiul să pară mai luminos și mai mare, în timp ce culorile foarte închise îngustează vizual, dar pot genera un efect de confort și de eleganță. 

5.     Alege un material durabil. Durabilitatea este esențială atunci când alegi parchetul pentru un spațiu rezidențial sau comercial și reprezintă preocuparea pentru rezistența pe termen lung, dar și prin atenția la mediul înconjurător. Optează pentru materiale de calitate superioară, cum ar fi parchetul din lemn masiv sau parchetul laminat de înaltă calitate, care rezistă uzurii și trecerii timpului. 

6.     Identifică opțiuni de izolare fonică. Dacă locuiești într-un apartament sau într-o zonă cu zgomot ambiental ridicat, parchetul cu proprietăți de izolare fonică poate fi o alegere inteligentă. Acest tip de parchet poate contribui la reducerea zgomotului de impact și poate crea un mediu liniștit și confortabil.

7.     Prioritizează ușurința în întreținere. Optează pentru un tip de parchet care este ușor de curățat și întreținut. Parchetul laminat sau cel tratat cu un strat protector poate fi o opțiune excelentă pentru a minimiza efortul necesar pentru menținerea aspectului impecabil al podelei.

Tipuri de parchet

·       Parchetul laminat este cunoscut în special pentru eficiența montajului, care este simplu și rapid, dar și pentru calitățile sale în ceea ce privește întreținerea și menținerea curățeniei. Ceea ce nu îl face, însă, să fie mereu o opțiune, este dezavantajul dat de durabilitatea scăzută în comparație cu parchetul dublu sau triplustratificat. 

·       Parchetul stratificat, așa cum este și numele său, este alcătuit din mai multe straturi de lemn unite și tratate, ce formează o placă. Principalul său avantaj este dat de durabilitate, fiind considerat mai rezistent decât parchetul din lemn natural în special în contextul unui grad ridicat de umiditate. La fel ca parchetul laminat, și cel stratificat beneficiază de un montaj rapid și facil.

·       Parchetul din lemn masiv este ideal pentru zonele în care nu există umiditate (sau unde aceasta are un nivel scăzut), fiind o alegere excelentă în cazul unui design de interior retro, clasic sau cu o tușă elegantă. 

5 caracteristici-cheie pe care le are selecția de modele de parchet disponibilă în magazinul Armeanca Ambient

Având la bază o colecție impresionantă de modele de parchet de la cei mai cunoscuți producători internaționali, Armeanca Ambient este partenerul ideal în alegerea parchetului potrivit pentru orice tip de spațiu. Mai mult decât atât, catalogul de produse beneficiază de:

·       Diversitate (peste 200 de modele de parchet laminat și triplustratificat, precum și o gamă extinsă de accesorii: plinte, substraturi, izolații)

·       Modele de parchet cu o calitate ridicată (de la producători cunoscuți ca lideri de piață la nivel internațional, în peste 75 de țări în care produsele sunt apreciate)

·       Modele de parchet înnobilate prin procedee tehnice avansate de periere

·       Produse rezistente la uzură, zgârieturi și pete, ceea ce le face potrivite pentru o paletă largă de stiluri de design interior sau de tipuri de încăperi

·       Acces la consiliere specializată, validată atât prin cunoașterea în amănunt a tipurilor de parchet, cât și prin experiența grupului de companii Armeanca în domeniul construcțiilor. 

Vrei să afli mai multe informații despre produsele disponibile și despre cum poți alege parchetul ideal? Accesează categoriile de pe www.armeancaambient.ro sau trimite solicitarea ta pe adresa [email protected].

Vizualizări: 666

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: