De ce se pun boabe de porumb la varza murată!

Boabele de porumb sau chiar un porumb întreg trebuie pus în butoiul cu varză care se pune la murat. Fiecare ingredient are un rol bine stabilit iar boabele de porumb se adaugă pentru ca varza să capete un aspect galben pe măsură ce se acrește.

Boabele de porumb joacă un rol important în procesul de pregătire pentru varza murată. Dacă vreți ca varza să se îngălbenească atunci când se va mura, adăugați boabe de porumb sau un știulete de porumb. Gutuia joacă și aceasta cam același rol în butoiul de varză. În plus, în butoiul de varză murată se pun în anumite zone și boabe de orez, ceea ce ajută varza să se marineze mai repede. 

Hreanul este un alt ingredient important, care nu ar trebui să fie omis. Acesta are rol antibacterian și antifungic și ajută ca varza să se păstreze bine și să nu facă floare. De asemenea, această legumă rădăcinoasă face ca varza să rămână tare și crocantă câteva luni bune. 

Butoiul trebuie să fie curat și dezinfectat. Înainte de a pune varza la murat, spală-l cu apă fierbinte și bicarbonat de sodiu, pentru a-l curăța temeinic.

Când pui varza la butoi nu omite niciun ingredient. Fiecare are un rol important pentru gustul și felul în care se păstrează varza murată.

Este foarte important să respecți și proporțiile. Nu folosi mai puțină sare la saramură, pentru că varza nu va sta bine. De asemenea, prepară o cantitate suficient de mare de saramură, astfel încât varza să fie complet acoperită de lichid.

Nu uita să pritocești varza, pentru ca saramura să se limpezească mai repede. Amestec-o suflând aer în butoi cu ajutorul unei țevi sau cu un furtun.

Vizualizări: 14,071

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: