Ciuperci gigant, găsite de o târgujiancă. Soiul crește în "cercuri vrăjitorești"

O femeie din municipiul Târgu-Jiu a avut parte de o surpriză de proporții! Aceasta a găsit în apropierea casei sale câteva ciuperci de o dimensiune impresionantă. Până acum nu a avut curaj să le consume, deși a citit despre ele că au chiar proprietăți curative.

Într-o perioadă în care pădurile din județul Gorj s-au umplut de ciuperci, din soiuri cunoscute de aproape toată lumea, o femeie din municipiul Târgu Jiu a descoperit pe o pajiște din apropierea casei câteva ciuperci de mari dimensiuni. 

"Le-am descoperit recent și a fost o mare surpriză. Locuiesc în Polata de aproximativ 20 de ani, dar niciodată nu au crescut în zona noastră astfel de ciuperci. De curioși am rupt una dintre ele, dar nu am avut curajul să o gătim. Pe celelalte le-am lăsat să se dezvolte în continuare și le urmărim evoluția. Acum sunt toate de culoare alb-lăptos și cumva, aliniate ca într-un semicerc. Pe Internet am găsit câteva informații cum că acest soi are numeroase proprietăți curative și că este comestibil", a afirmat Sanda Cioca, femeia care descoperit ciupercile gigant.

Conform informațiilor de specialitate, Golovach uriaș, Calvatia Gigantea, în latină sau în limbaj popular, bășica porcului, este una dintre cele mai mari ciuperci. Golovach este utilizat pe scară largă în medicina populară, deoarece are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante, anestezice și anticanceroase. Calvacina conținută în pulpă este un antibiotic natural; prin urmare, felii subțiri de corp fructifer sunt utilizate în tratamentul variolei, urticariei și laringitei. Pulberea de spori este presărată pe răni pentru a opri sângele și a accelera vindecarea.

Buretele de crește în România, Basarabia și Bucovina de Nord în grupuri mici sau cercuri vrăjitorești, câteodată și solitar, în primul rând prin grădini, pajiști, pășuni, livezi, dar de asemenea în poieni de foioase.

Galerie foto






Vizualizări: 6,909

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: