Ciurel continuă tăierile ilegale. FNME face plângere penală!

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a trecut şi la tăierea salariilor personalului de execuţie din companie, după ce în aprilie a redus drastic salariile celor din conducere. În plus, cele câteva sute de angajaţi TESA de la CE Oltenia care au refuzat semnarea actelor adiţionale prin care li se diminuau salariile vor primi lichidări reduse şi pe luna mai. Asta deşi Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a stabilit deja că tăierile pe aprilie au fost ilegale, acolo unde oamenii nu au semnat adiţionalele. Sindicatele din mine-energie au anunţat că vor face o nouă sesizare la ITM, dar şi o plângere penală.

Nici nu au plecat bine inspectorii ITM Gorj de la CE Oltenia că trebuie să se întoarcă. Potrivit liderilor de sindicat din sistem, conducerea a trecut la tăierile anticipate ale salariilor la ingineri, economişti, etc. Mai mult, cei care nu au semnat adiţionalele nu şi-au primit banii înapoi, aşa cum a dispus ITM. Practic, pentru aceştia se aplică contactul nesemnat datat pe 1 aprilie.

„Avem informaţii că se lucrează la tăierea personalului de execuţie. Întâi a tăiat la personalul de conducere, acum la cel de execuţie. Fac apel încă o dată la membrii noştri să nu semneze actele adiţionale, pentru că vom recupera banii. Administraţia continuă abuzurile şi vrea să le taie începând cu 1 mai“, a declarat Constantin Mitrescu. Acesta a amintit şi de decizia ITM, care spune că tăierile unilaterale nu respectă Codul Muncii. Mitrescu a mai spus că Laurenţiu Ciurel a minţit „ca un neruşinat“ când a spus că 2000 de salariaţi TESA au semnat adiţionalele.

„Vom face o nouă adresă la ITM şi o plângere penală la care vom ataşa şi raportul dat în urma controlului ITM în care se spune clar că a încălcat legea“, a spus Mitrescu.

Inspectorul şef George Romanescu a declarat că va verifica informaţia, după care va decide dacă va trimite din nou corpul de control.

ABUZ

Şi Corneliu Gârjoabă, preşedinte al Sindicatului Salariaţilor din CE Oltenia, suspendat din funcţie de câteva luni, are ceva de spus. „Cred că este o absurditate termenul dat de ITM, să ia măsuri imediate pentru a preveni alte tăieri salariale. Acum iar taie salariile şi oamenii sunt ameninţaţi cu detaşarea şi disponibilizări dacă nu semnează adiţionalele. A continuat să oprească salariile. Un abuz continuu“, a spus Gîrjoabă.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: