Ciurel despre Ponta, sindicalişti şi reducerea costurilor din companie

Directorul general executiv al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a recunoscut într-un interviu la un post local de televiziune că în „ultimul an nu a făcut aproape nimic din ce trebuia să facă“, dar totuşi a trebuit să umble la costurile cu munca vie. El a vorbit şi despre liderii vechi ce şi-au schimbat „abordarea“, dar şi despre vizita lui Victor Ponta la Rovinari.

Laurenţiu Ciurel, directorul general al CE Oltenia, spune că prin tăieri a reuşit să ţină 19 mii de oameni. Afirmă în acelaşi timp că nu a făcut nicio investiţie, aşa cum rezultă şi din datele financiare, şi că trebuie „să umble“ la costurile cu munca vie.

Lideri noi şi vechi

În 2013, minerii şi energeticienii au pierdut câte 600 de lei pe lună, iar pe primele şase luni ale anului 2014 câte 300 de lei. „Noi vindem la cât e piaţa. Un manager trebuie să umble la costuri, pentru că piaţa îi dă preţul de vânzare, nu pot eu să-l influenţez. Atâta timp cât e inflaţie de energie în piaţă şi nu e consum, preţul va fi mic. Şi atunci trebuie să umblu la costuri şi unde să mai umblu la costuri decât la costurile cu munca vie, după ce nu am făcut un an de zile nimic din ce trebuia sau aproape nimic din ce trebuia pe plan investiţional, nu mai pot să continui aşa. Am rărit perioada de reparaţii sau am făcut cu forţe proprii“, a declarat directorul la Gorj TV.

Laurenţiu Ciurel spune că merge des să vorbească cu oamenii în cariere şi că ei înţeleg foarte bine situaţia. Ciurel a vorbit şi despre liderii de sindicat. Cei vechi şi cei noi. „Obişnuiesc să merg destul de des în cariere să discut cu oamenii. Ceea ce nu înţeleg unii lideri de sindicat, pentru că s-a schimbat fundamental şi concepţia în sindicate. Credeţi-mă că nu mai sunt aceleaşi abordări. Ori au apărut oameni noi, ori acei oameni vechi, să spunem aşa, şi-au schimbat complet conduita. Dar ceea ce nu înţeleg, să ştiţi că salariaţii înţeleg extraordinar de bine“, mai spune Ciurel. 

Despre politică şi sindicate

Apogeul interviului a fost atins atunci când Ciurel a declarat că atunci când a venit Victor Ponta la Rovinari, ziua în care a declarat că el a salvat şandramaua, mai mulţi angajaţi i-au cerut să pună mijloc de transport la dispoziţie pentru a merge să-l vadă pe premier. În fapt, au fost aplaudaci care l-au aşteptat la intrare. De altfel, se ştie că în ziua vizitei, pentru a evita eventuale nemulţumiri, minerii au fost duşi într-o sală unde au crezut că vine premierul Victor Ponta. După ce a plecat Ponta, au ieşit şi ei din sală. „Premierul Ponta a cerut să nu i se organizeze nici un fel de manifestaţii la carieră sau lucruri din astea. Ştiţi cum e, găseşti câte unul din acesta zelos care aduce oameni, chiar dacă nu ceri, am avut în ziua aceea foarte multe solicitări să organizăm aşa ceva. Daţi-ne mijloace de transport să-l vedem şi noi pe Ponta. Faptul că dacă a fost de aici din Gorj ne-a scăpat, în 2013 am fi fost gata dacă nu s-ar fi implicat. Au coborât oamenii şi i-au spus: aveţi grijă de noi, păstraţi-ne locurile de muncă“, a mai declarat Laurenţiu Ciurel. „Dacă nu eram eu acum doi ani se închidea şandramaua“, le-a spus Ponta minerilor.

Şi pentru că a venit vorba despre lideri de sindicat şi politicieni, Laurenţiu Ciurel a spus că nu are nimic împotriva sindicatelor ce-şi manifestă o simpatie pentru cei ce i-au ajutat... să-şi menţină locurile de muncă. „Nu am nimic împotrivă ca sindicatele să-şi manifeste, de exemplu, o simpatie de o parte sau de alta, unde li s-a părut lor că au fost ajutaţi sau unde a fost o implicare în menţinerea locului de muncă. Poate că un guvern a făcut ceva pentru menţinerea locurilor de muncă. Dar de aici şi până a spune votaţi aşa e cale lungă“, a declarat Laurenţiu Ciurel.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: