Ciurel devine acţionar la CE Oltenia. Vezi condiţiile!

Laurenţiu Ciurel ar putea deveni acţionar al Complexului Energetic Oltenia, dacă va avea rezultate bune în cei patru ani în care va fi manager privat al companiei. Mai mult, în condiţii de performanţă va avea bonusuri salariale, iar dacă nu va îndeplini indicatorii, va pierde la salariu.

Laurenţiu Ciurel a declarat că între funcţia de director executiv şi cea de manager corporatist la Complexul Energetic Oltenia sunt unele diferenţe. Ciurel spune că deşi este vorba tot de un contract de mandat, managerul profesionist are scopuri diferite faţă de funcţia de director. „Este un contract de mandat cu ţinte mult mai complexe, dacă până acum, partea de director însemna menţinerea în condiţii de rentabilitate a companiei şi tot ce presupune asta, tot pe un contract de mandat era şi atunci, acum, partea de strategie, să spunem un aspect al strategiei este extinderea cotei de piaţă de la 28% la 33%. Un director nu avea genul acesta de planning. Pe partea asta de management corporatist, acesta e unul din scopuri, extinderea, competiţia şi înghiţirea rivalului“, a declarat managerul CEO.

Sunt schimbări şi la capitolul bani. Mai mult, în anumite condiţii de prosperitate a firmei, Ciurel ar putea primi şi acţiuni la CEO. „La remunerare, directorul avea un salariu fix, acum există posibilitatea ca în contract să fie bonusuri care la sfârşit de an ar putea însemna acţionariat în firmă, un număr de acţiuni din cota de piaţă pe care o cucereşti. Să zice 0,03 la sută să revină directorului“. Pe de altă parte, dacă nu-şi respectă indicatorii ar putea primi un salariu mai mic. „La un anumit cuantum de obiective neîndeplinite o amendă, adică  salarizare inferioară celei negociate“, a declarat Ciurel.

Acesta a mai spus că pentru plata membrilor din conducerea companiei va fi acordată suma de 12 miliarde de lei vechi. Este de menţionat faptul că, în prima variată de buget prezentată în comisia de negociere a contractului de muncă, şi care a ajuns şi la presă, pentru şefi urma să fie aprobată suma de 27 de miliarde de lei vechi, adică un salariu de 500 de milioane de lei pe lună.

REACŢIE

„După ce au anunțat cu tam-tam că vor respecta înțelegerea cu FMI și vor avea manageri privați la companiile de stat au reușit, după ce au dat 150 de mii de euro, să identifice un vicepreședinte al PSD ca să fie director la CE Oltenia”, a spus preşedintele PD-L, Vasile Blaga, într-o conferinţă de presă la Târgu Jiu.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: