Poliţia face cercetări în cazul lui Etăgan

Sindicatele şi administraţia din minerit au avut ieri negocieri prelungite pentru noul Contract Colectiv de Muncă. Întâmplător sau nu, şeful comisiei de negociere din partea sindicatelor, Gheorghe Etăgan, s-a ales în aceste zile cu un dosar penal pentru vila ridicată în Cartierul Primăverii.

Poliţiştii gorjeni fac cercetări cu privire la modul în care sindicalistul Gheorghe Etăgan şi-a construit o casă în cartierul Primăverii. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj, George Neagoe, a confirmat că se fac cercetări prealabile pentru a stabili dacă acesta va fi sau m cercetat penal pentru modul în care şi-a dobândit terenul.

Fostul deputat Dan Ilie Morega este cel care l-a acuzat pe Etăgan de faptul că şi-a obţinut teren în cartierul Primăverii folosindu-se de statutul său de lider al minerilor şi energeticienilor. Potrivit presei locale, Etăgan a fost expropriat deşi nu întrunea condiţiile. Mai exact, a intrat în posesia unui teren în Târgu Jiu după ce a dat fostei SNLO o casă şi pământ la Fărcăşeşti, într-un perimetru unde compania nu urma să facă excavări. Mai mult, se pare că terenul pe care fiul sindicalistului a început construirea unei case în cartierul Primăverii era destinat pentru realizarea unei grădiniţe.

Surse politice susţin că în aceste zile sunt scuturate de praf şi plângeri penale mai vechi ale lui Dan Ilie Morega la adresa lui Marin Condescu şi alţi lideri sindicali. Actuala putere ar folosi astfel de argumente pentru a convinge sindicatele să renunţe la pretenţiile pe care le au în privinţa primelor şi sporurilor de care au parte acum cei aproape două zeci de mii de salariaţi.

TĂIERI

Ion Răuţ, directorul de resurse umane al CE Oltenia, a spus că administraţia propune tăierea a peste 20 din cele 57 de sporuri care au fost prinse până acum în contractele de muncă. Printre sporurile tăiate este şi cel de confidenţialitate, care creştea semnificativ salariile directorilor.

Vizualizări: 302

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: