Ciurel explică pierderea de 900 de milioane: Ciobotărică nu are bun simţ!

Fostul director al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat că actuala conducere ar fi trebuit să îl invite la conferinţa de presă în care s-a făcut publică pierderea de 900 de milioane de lei pe 2015. El spune că în noiembrie avea profit de 270 de milioane de lei şi că pierderea este artificială.

Laurenţiu Ciobotărică, directorul interimar al CE Oltenia, a fost, din nou, atacat de fostul său şef Laurenţiu Ciurel. Acesta a spus că orice om cu bun simţ l-ar fi invitat la conferinţa de presă pentru a explica pierderea. “E adevărat că timp de 340 de zile în 2015 am fost directorul general al acestei companii şi la acea conferinţă de presă, întâlnire explicativă cu rezultatele economice, orice om cu minim bun simţ şi cu simţul realităţii ar fi trebuit să mă invite. Eram omul care ştia cel mai bine ce s-a întâmplat şi puteam să comentez aplicat şi profesionist”, spune Ciurel. El a mai spus că membrii Directoratului au aflat în timpul conferinţei pierderea şi că la acel moment ştiau cifrele doar Ciobotărică şi Daniel Pităroiu. Ciurel a mai spus la Gorj TV că în septembrie avea un profit de 32 de milioane de lei şi în noiembrie 270 de milioane de lei.
“Niciodată nu mi-a semnalat că ar fi posibil să se încheie anul într-o asemenea situaţie de dezastru”, a declarat Ciurel. El a mai spus că are drept dovadă şi mesaje primite de la Laurenţiu Ciobotărică, pe atunci director financiar, prin care îl anunţa ce profituri a înregistrat compania. „Profitul ar fi trebuit să fie 370 de milioane de lei. (...) Se doreşte ca activitatea companiei să fie redusă drastic”, a declarat Ciurel.
În emisiune, Ciurel a mai dat exemplu de provizioane pe care le-a făcut noul director şi care au redus profitul, despre care spune că nu sunt reale. El a vorbit de cotizaţia sindicală, organizaţiile câştigând procese în instanţă pentru că Ciurel, pe vremea când era director, nu a mai virat cotizaţia tuturor sindicatelor, ci doar unora. A vorbit şi despre un comision în urma unui credit de la BERD, credit anulat pentru că nu au fost traşi banii. Ciurel se preface că nu ştie că acest comision a fost identificat de Curtea de Conturi care a impus recuperarea acestor sume.

Vizualizări: 1,301

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: