Ciurel face profitul estimat, deşi a produs cu 35% mai puţin

Laurenţiu Ciurel, directorul general al CE Oltenia, declară că la finalul anului speră să aibă un profit de 100 de milioane de lei. Practic, Laurenţiu Ciurel reuşeşte să aibă profitul estimat pentru o producţie de 18,5 TWh, deşi a produs cu 35% mai puţin.

Într-o emisiune la TV Sud, Laurenţiu Ciurel a spus că targetul său pentru acest an este un profit de 100 de milioane de lei. „Eu îmi propun 100 de milioane de lei profit, peste 20 de milioane de euro, targetul meu. Ce trebuie să înţeleagă unii, profitul nu înseamnă că ai şi banii ăia în cont, ei trebuie să vină“, a declarat el, acest profit fiind bazat pe o vânzare de energie de 11-12 TWh în 2013.

Venituri obţinute din reduceri

Cert este că acelaşi target îl avea şi la începutul anului, deşi bugetul era fundamentat pe 18,5 TWh. „În 2013, se estimează a se realiza o producţie de energie de aproximativ 18,5 TWh (...). Se estimează, de asemenea pentru 2013, o cifră de afaceri de peste 4.100 milioane lei şi un profit net de peste 100 milioane lei“, se arată într-un comunicat al CEO. Conducerea explica şi de ce profitul estimat este mai mic faţă de 2012. „Valoarea scăzută a profitului net estimat pentru acest an este efectul cheltuielilor cu achiziţionarea certificatelor de CO2, pentru care vor trebui alocate circa 136 milioane de euro“. În aceste condiţii, cel mai probabil, pierderile cauzate de lipsa vânzărilor au fost recuperate prin reducerile făcute de conducere. Cât despre cumpărarea certificatelor de CO2, Laurenţiu Ciurel a declarat că mai are la dispoziţie timp pentru a le cumpăra: „N-am cumpărat decât în jur de 500.000, suntem în tratative cu cumpărarea a încă 630.000. Avem data limită a cumpărării acestor certificate 15 aprilie, anul viitor, certificatele aferente anului acesta. Noi aşteptăm cu mare încredere, pentru că sunt momente şi momente. Anul trecut în momentul în care s-a făcut anunţul, preţul certificatelor a scăzut şi am avut la un moment dat, în lunile februarie-martie, certificate sub 3 euro, 2,90. La ora asta este 4,60 şi e foarte important ca la nişte milioane de certificate, înmulţit cu un euro şi jumătate să facem economie de câteva milioane de euro“, a explicat acesta.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: