Ciurel n-are noroc cu şedinţa de schimbare a lui Condescu

UEFA riscă să fie acuzată că îl sabotează pe managerul privat al CE Oltenia în demersurile sale de a afla cât de legal sunt cheltuiţi banii la Pandurii, asta după ce forul european de fotbal a decis să amâne meciul de debut al vicecampioanei pe teren propriu. De data la care vor juca Pandurii acasă în Europa League depinde şedinţa pe care Laurenţiu Ciurel vrea s-o convoace pentru a obţine schimbarea lui Marin Condescu din fruntea clubului. Deocamdată liderul sindical a mai câştigat o săptămână până la confruntarea finală.

Laurenţiu Ciurel a anunţat ieri că şedinţa la care urma să fie votată propunerea sa de schimbare a lui Marin Condescu din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu nu va mai avea loc pe 19 iulie. Ciurel afirmă că şedinţa respectivă va avea loc, cel mai probabil, cu o săptămână mai târziu, decalarea fiind generată de decizia UEFA ca Pandurii să dispute primul meci în Europa League în deplasare, nu pe teren propriu, aşa cum se ştia până acum.

La sfârşitul lunii iunie, managerul privat a anunţat că a doua zi după meciul de debut al pandurilor în Europa League, programat iniţial pentru 18 iulie, pe teren propriu, ar fi urmat să se întrunească Adunarea Generală a Acţionarilor care să voteze propunerea sa de înlocuire a preşedintelui Consiliului de Administraţie al clubului, respectiv a lui Marin Condescu. Ciurel preciza la cea vreme că a formulat o astfel de propunere întrucât Condescu nu i-a pus la dispoziţie acte financiar contabile ale echipei, în condiţiile în care, afirmă acesta, CE Oltenia asigură 69% din finanţarea clubului.

Decizia UEFA amână şedinţa lui Ciurel

Laurenţiu Ciurel admite că nu ştie data exactă la care ar urma să se desfăşoare Adunarea Generală a Acţionarilor de la Pandurii, el precizând că depinde de datele la care echipa va desfăşura meciurile tur-retur pentru a accede în grupele Europa League. Calendarul este destul de încurcat în perioada următoare, pentru că va începe şi campionatul intern, dar şi jocurile din Europa League, iar ce era valabil până acum câteva zile a fost dat ieri peste cap de forul european de fotbal.

UEFA a informat oficial, ieri, Pandurii Târgu Jiu despre faptul că nu vor mai juca pe 18 iulie primul meci din Europa League pe teren propriu, ci în deplasare cu câştigătoarea dintre Levadia Tallin, din Letonia, şi Bala Town, din Ţara Galilor. Meciul de debut nu va mai avea loc pe 18 iulie decât dacă echipa adversă a Pandurilor va fi cea din Ţara Galilor, în cazul unei calificări a jucătorilor de la Levadia Tallin partida cu Pandurii urmând să aibă loc pe 16 iulie, conform deciziei UEFA.

Partida retur de la Târgu Jiu se va desfăşura o săptămână mai târziu, după care Laurenţiu Ciurel va solicita convocarea Adunării Generale a Acţionarilor, for în care mai sunt reprezentate Primăria Târgu Jiu, Artego SA Târgu Jiu şi Uniunea Sindicatelor Mine Energie Oltenia. Toţi membrii AGA au dreptul la un vot, indiferent de finanţarea pe care o asigură echipei, până acum doar managerul privat al CE Oltenia solicitând înlocuirea lui Marin Condescu din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

Vizualizări: 218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: