Crescut de Pandurii, a semnat cu campioana Letoniei

Dragoş Militaru e unul din produsele centrului de copii şi juniori al pandurilor. Nu a primit însă nicio şansă la echipa mare, iar la 23 de ani a dat lovitura. A semnat cu campioana Letoniei, Daugava Daugavpils, şi se pregăteşte de preliminariile Champions League.

Militaru a jucat în ultimele două sezoane în liga a doua, la Unirea Alba Iulia şi Damila Măciuca. De două luni devenise liber de contract şi a ajuns tocmai în Letonia la campioana Daugava.

De la liga a doua la Champions League

Militaru a jucat în ultimele două sezoane la Alba Iulia şi la Damila Măciuca. La ultima a trecut prin clipe de coşmar, fiind folosit doar 3 meciuri într-un sezon întreg. „Acum 2 luni, din motive care mă depăşesc pe mine, deci nu strict fotbalistice, eram liber de contract după ce îmi reziliasem contractul cu Damila Măciuca”, îşi începe povestea mijlocaşul de 23 de ani.

A încercat fără succes să-şi găsească echipă în România, dar soarta l-a purtat înspre nord, mai exact în Letonia. A fost primit în probe chiar la campioana Daugava şi i-a convins pe baltici să-l oprească în lot. „Acum 2 zile am semnat, sper să primesc cartea verde până miercurea viitoare când e primul meci de preliminarii la Champions League, să mă treacă pe lista UEFA. Am ajuns aici printr-un fost antrenor de al meu, Gabi Stan, care m-a plăcut, m-a ajutat şi avea cunoştinţe cu cineva de aici. La Unirea Alba Iulia mi-a fost antrenor, un om de nota 10”, spune Militaru care a intrat deja în graţiile patronului de la Daugava. „Nici eu nu mă aşteptam, dar e bine, e campioana ţării de aici, joacă an de an în cupele europene. După 3 zile de probe deja au zis că vor să rămân. Am avut apoi un amical cu Ekranas în care patronul a zis că am fost cel mai bun de pe teren şi a zis că vrea să rămân neapărat. Am semnat pe 1 an şi jumătate.”

1 – titlul de campioană obţinut de Daugava e primul din istoria clubului fondat în 1927! Letonii vor juca în turul 2 preliminar al Champions League contra suedezilor de la Elfsborg

“Campionatul e tare”

Militaru face astfel un pas uriaş de la liga a doua din România la campioana Letoniei. Din primele impresii, mijlocaşul de 23 de ani e convins că Daugava s-ar bate la cupele europene în România. „Aici la echipă şi în special primele 3,4 clasate joacă lejer în Liga 1, nu cred că se pot bate la campionat, dar undeva în primele 5-6 locuri. Sunt mulţi străini, antrenor străin, toţi îşi doresc performanţă. Mă înţeleg cu ei în engleză, dar antrenorul ştie şi un pic româneşte, mă ajută de multe ori. De 2 săptămâni am învăţat şi cuvinte în rusă, trebuie ca să prind mai uşor ceea ce ne cere. Antrenorul este din Republica Moldova, Tabanov, şi ştie puţin şi româneşte. Este unul din cei mai buni antrenori moldoveni din noul val”, crede Militaru.

Pandurii l-a ignorat

Militaru a fost format la Pandurii Târgu Jiu, dar nu a jucat niciun meci pentru echipa mare. Mijlocaşul e un pic deranjat de faptul că nu a primit nicio şansă. „Nu am ceva neapărat de reproşat celor de la Pandurii. Odată poate o să mă întorc şi o să joc şi acasă. Asta am visat de când am venit la club acum 10 ani, dar nu ştiu de ce nu am primit nicio şansă. Ar trebui să fie o lecţie, să se uite mai atent la ce au în curtea lor, să dea şanse, nu doar din vorbe. Îi mulţumesc lui Costel Andriucă care mereu m-a susţinut, mai ales în ultimele 2-3 luni, când a fost o perioadă foarte grea pentru mine”, crede mijlocaşul evaluat de transfermarkt la 100 de mii de euro. Andriucă l-a avut elev pe Militaru la juniorii pandurilor, dar şi la Jiul Rovinari.

“Nu am un jucător preferat neapărat, îmi place sa urmăresc toţi jucătorii buni din Europa care joacă pe postul meu, să iau câte ceva de la fiecare. Gerrard, Lampard, Busquets sunt doar câţiva dintre ei. Cred că a juca câţi mai mulţi ani în străinătate este o realizare, mai ales în campionatele puternice. În Germania mi-ar plăcea să joc, la Dortmund.”  Dragoş Militaru, Daugava

Vizualizări: 206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: