Ciurel s-ar putea alege cu încă o plângere la Consiliul de Combatere a Discriminării

PNL Gorj va sesiza Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, cu privire la faptul că actualul manager al CEO, Laurenţiu Ciurel, încalcă drepturile omului, dar şi principiile fundamentale prevăzute de Legislaţia Muncii. Demersul va fi făcut în cazul în care vor fi plătite drepturi de natură salarială doar unei părţi din salariaţi, în funcţie de sindicatele din care fac parte,  şi nu tuturor angajaţilor companiei. Ciurel a mai fost amendat de CNCD cu 2.000 de lei. Tot atât a plătit şi CE Oltenia în urma unei plângeri formulate de Federaţia Naţională Mine Energie. 

Iată comunicatul de presă al PNL Gorj: „Pentru că domnul Ciurel nu mai conteneşte cu abuzurile la adresa salariaţilor CEO, ne vedem nevoiţi să îi reamintim că Art 5 din Codul Muncii prevede următoarele:

 (1)In cadrul relatiilor de munca functioneaza principiul egalitatii de tratament fata de toti salariatii si angajatorii.

(2) Orice discriminare directa sau indirecta fata de un salariat, bazata pe criterii de sex, orientare sexuala, caracteristici genetice, varsta, apartenenta nationala, rasa, culoare, etnie, religie, optiune politica, origine sociala, handicap, situatie sau responsabilitate familiala, apartenenta ori activitate sindicala, este interzisa.

(3) Constituie discriminare directa actele si faptele de excludere, deosebire, restrictie sau preferinta, intemeiate pe unul sau mai multe dintre criteriile prevazute la alin. (2), care au ca scop sau ca efect neacordarea, restrangerea ori inlaturarea recunoasterii, folosintei sau exercitarii drepturilor prevazute in legislatia muncii.

(4) Constituie discriminare indirecta actele si faptele intemeiate in mod aparent pe alte criterii decat cele prevazute la alin. (2), dar care produc efectele unei discriminari directe.

De asemenea, solicităm instituţiilor statului, în speţă Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, să-şi facă datoria şi să împiedice discriminarea şi abuzurile pe care le face actuala administraţie a Complexului Energetic Oltenia, în frunte cu Laurenţiu Ciurel.

Laurenţiu Ciurel, managerul privat al CEO,  încearcă să-şi ascundă abuzurile, incompetenţa şi ura faţă de angajaţi pentru că nu l-au votat pe Victor Ponta, în spatele unor minciuni care frizează domeniul absurdului, una dintre ele fiind aceea că PNL sau Cătălin Predoiu s-ar fi implicat în organizarea mişcărilor sindicale ale salariaţilor CEO.

PNL Gorj respinge categoric aceste afirmaţii şi îi recomandă managerului Ciurel să-şi revizuiască atitudinea, să renunţe la a mai căuta duşmani imaginari atât pentru dumnealui, cât şi pentru companie şi să încerce să se comporte ca un manager de companie europeană, nu ca un conducător de unitate din Coreea de Nord“. 

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: