Ciurel spune că 200 de oameni au părăsit compania, dar a angajat alţi 200

Directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat la un post local de radio că în câţiva ani compania va avea mai puţin cu 4-5 mii de salariaţi. El a mai spus că anul acesta trebuie să disponibilizeze, conform planului său de management, 600 de oameni, însă 200 au părăsit deja compania. Tot 200 a angajat prin preluarea Termocentralei de la Brăila, care deocamdată mănâncă bani, nu aduce. El a mai afirmat că nu vor fi concedieri masive după alegeri, aşa cum a prezis liderul PNL Gorj, Dian Popescu. 

Directorul producătorului energetic, Laurenţiu Ciurel, a declarat la Radio Infinit că nu vor urma concedieri masive. Anul acesta vor pleca acasă 600 de persoane, dar 200 din au plecat deja. De bunăvoie. „Lună de lună apar avertizări de genul acesta că vor urma disponibilizări masive şi lucruri de genul acesta. În nici un caz. Am un plan de management aprobat. Acest plan presupune concedierea sau mai bine zis plecarea din sistem a maxim 600 de oameni în acest an din care avem aproape 200 aprobaţi. E vorba de ieşiri de genul pensionărilor, transferurilor, în nici un caz altceva“,  a declarat Ciurel.

Restructurare pe patru ani

Au plecat 200, dar au venit alţi 200. „De atunci am mai primit încă aproape 200 de oameni, de la Termocentrala Brăila, pe care o pregătim pentru funcţionare de anul viitor“, a mai spus Ciurel. El a mai spus că numărul angajaţilor va fi redus mult în următorii ani. „Sunt 4-5 mii de angajaţi de care ne-am putea lipsi. Lucrul acesta se va face pe parcursul a patru ani şi se va face prin divizări succesive, Berbeşti şi Husnicioara, şi prin plecarea a 600 de oameni pe an“.

Deşi la fiecare ieşire publică, directorul Ciurel anunţa probleme serioase ale companiei cu vânzarea de energie, acum a declarat că nu există motiv de îngrijorare. CE Oltenia va cere însă schimbarea Legii Energiei. Compania a avut de-a lungul vremii probleme şi solicitări care implicau directive ale Uniunii Europene, aşa cum a fost cu schema de ajutor a energiilor regenerabile sau cum este acum, cu interzicerea producătorilor de a vinde direct la export, în afara platformei OPCOM. „Suntem cu plăţile la zi, salariile achitate, cu primele cele mai mari acordate în sistemul energetic. Nu cred că e motiv de îngrijorare. Motivul e pe termen mediu şi lung asupra legislaţiei, funcţionării sistemului. (...) Mai bine să vadă care e stadiul Legii minelor“, i-a transmis Ciurel liderul PNL Dian Popescu.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: