Ciurel trece la ameninţări. Protestatarii, primii pe lista de concedieri!

Lupta dintre sindicate şi administraţie se ascute. Angajaţii CE Oltenia care vor participa astăzi şi mâine la proteste vor fi primii pe lista de concedieri, a anunţat conducerea societăţii. Directorii care au aprobat cu sutele cererile de concediu ale salariaţilor vor fi demişi.

Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia, a lansat aseară câteva ameninţări către minerii care vor participa astăzi şi mâine la protest. Prezent într-o emisiune la TV Sud, Ciurel le-a transmis minerilor că trebuie să înţeleagă faptul că societatea trece printr-un moment greu. "Ar fi de apreciat loialitatea oamenilor în aceste momente grele. Au fost şi perioade în care s-a lucrat şapte zile pe săptămână, cu câştiguri corespunzătoare, acum este nevoie să trecem la patru zile”, a spus Ciurel. Acesta a continuat cu ameninţări pentru cei care nu vor înţelege mesajul. „Dacă ni se pune piciorul pe gât, atunci când se vor face liste de disponibilizări, ne aducem şi noi aminte că în momentul în care ne-a fost greu am fost trataţi aşa. Oricine vede că situaţia este grea, că nu iese fum pe coşul termocentralei sau că nu mai are loc o lingură de cărbune în depozite”, a spus Ciurel, care a anunţat că până în 2017 vor fi 2.171 de concedieri colective şi 3.000 de angajaţi vor trece pe perioadă determinată.

Directorul executiv al CE Oltenia a avut un mesaj şi pentru directorii care au aprobat sute de cereri de concediu de odihnă. „Concediile de o zi-două se pot da cu discernământ, atunci când omul are o problemă gravă de rezolvat. Nu cum a făcut directorul Braia de la Peşteana, care a aprobat 300 sute de cereri. Dacă se va dovedi că a pus în pericol instalaţia, nu va fi sancţionat, va fi schimbat”, a spus Ciurel.

Pentru a ne convinge că a vorbit serios, Ciurel a reluat la finalul emisiunii ameninţarea pentru salariaţi. „Dacă Doamne fereşte vor veni momente de disponibilizări, cei care nu ne-au înţeles acum, nu vor fi înţeleşi atunci”, a spus Ciurel, fiind de acord cu realizatorul emisiunii, care i-a atras atenţia că este o ameninţare. „Uneori, trebuie să le faci oamenilor binele cu forţa”, a concluzionat Ciurel, care a promis din nou că va ieşi în faţa miilor de protestatari, pentru a le vorbi.

ÎNTREBĂRI

Laurenţiu Ciurel a adresat în aceeaşi emisiune trei întrebări lui Marin Condescu, întrebându-l cum a reuşit familia lui să aibă în folosinţă un etaj din sediul Diviziei Miniere, cum de unii directori de plimbă cu maşinile de lux ale clubului Pandurii şi cum de clubul este acţionar la anumite societăţi de presă. Mai mult, Ciurel a dat de înţeles că sediul sindicatelor aparţine companiei şi că i-ar putea lăsa pe sindicalişti în stradă.

Vizualizări: 207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: