Funcţii de directori, scoase la concurs

Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu va scoate la concurs atât posturi de directori, cât şi de medici şi asistenţi. Directorul firmei care asigură managementul privat al spitalului, Tetraedru Medical Consulting, a ținut să precizeze faptul că la concursul pentru posturile de medici se pot înscrie numai candidați din interiorul spitalului.

Postul de director medical ocupat de Cristina Căliman, cel de director economic ocupat de Dumitru Vienescu și postul de director de îngrijiri medicale ocupat în acest moment de Mariana Gridan vor fi scoase la concurs. Procedurile pentru organizarea examenului vor fi demarate în luna iunie. „Eu sunt mulțumit de această echipă managerială, dar posturile din comitetul director vor fi scoase la concurs. Nu se vor face schimbări nici sub presiuni și nici pe criterii politice. De asemenea nu vor fi acceptate la concurs persoane din afara unității spitalicești”, a declarat Ion Dumitraș.

Se caută medici specialiști

Tot în perioada următoare va fi scos la concurs un post de medic specialist pentru Secția de Anestezie și Terapie Intensivă și un post de medic pe specialitatea Neurologie Infantilă. Totodată, actuala conducere a unității spitalicești promite că din toamnă sunt șanse să fie efectuate intervenții chirurgicale în Secția de Urologie, prin parteneriatul încheiat între Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu și Universitatea de Medicină și Farmacie de la Craiova. „Avem medici care vor să vină. Doi și-au arătat deschiderea să vină aici să lucreze. Avem nevoie de un medic specialist la ATI, de un specialist pe neurologie infantilă, de ce nu, un neurochirurg. Avem secții deficitare la capitolul medici cum sunt ATI, UPU și Cardiologie, Oncologie, Urologie și altele”, a precizat Cristian Vlădoianu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Se vor angaja și asistenți

Nici la capitolul asistenți medicali Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu nu stă foarte bine. După ce au fost blocate procedurile pentru organizarea concursurilor pentru aceste posturi din cauza dosarului „Angajări pe bani”, pentru a nu pune în pericol activitatea spitalului, au fost mutat personalul de la o secție la alta. În perioada următoare se vor organiza concursuri și pentru angajarea asistenților. „O să deblocăm și concursurile pentru posturile de asistenți medicali, infirmiere, dar asta după ce va fi organizat concursul pentru comitetul director și se va face o organigramă”, susține Ion Dumitraș.

Teoretic 1 angajat la un pat, practic…

Conform unei statistici realizate la nivelul Spitalului Județean încadrarea personalului este de 1,29 angajați pe un pat contractat cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj, dacă este luat în calcul și personalul TESA. Dacă discutăm numai de angajații care lucrează în secții este un singur salariat la 14 paturi.  Conducerea spitalului mai face cunoscut faptul că nu este o colaborare bună între secții și sunt unele secții foarte aglomerate, iar altele cu grad de ocupare destul de mic.

Vizualizări: 224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: