Ciurel: Dacă minerii vin la serviciu, CEO intră în faliment

Directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel, a găsit o nouă explicaţie pentru trimiterea salariaţilor în concedii fără plată. Ciurel a explicat presei că societatea va intra în faliment dacă minerii şi energeticienii vor veni în continuare la serviciu, fără să aibă de lucru.  Acesta spune că şomajul tehnic „îi repugnă”, iar concedieri colective nu vrea să facă anul acesta. Preferă să trimită 19.000 de angajaţi în „fără plată” o zi pe săptămână, ceea ce înseamnă o diminuare a salariilor cu 20%. Sindicaliştii din minerit şi energie nu înţeleg de ce Ciurel nu caută soluţii să vândă energie, pentru că doar astfel poate fi evitat falimentul. Joi, la Târgu Jiu, 5.000 de mineri vor protesta în stradă.

"Dacă venim 19 mii de oameni la serviciu fără a avea ce lucra, rezultatul este insolvență și intrarea în faliment", a fost avertizarea lui Laurenţiu Ciurel. Şi liderul sindical Marin Condescu vorbeşte despre insolvenţa şi falimentul companiei. Acesta spune că de vină pentru această situaţie este conducerea CEO şi spune că afirmă că protestele de joi au rolul de a atrage atenţia că, într-o lună, compania ar putea intra în insolvenţă. „O conducere incompetentă, arogantă, care s-a autoizolat şi a fost izolată de toată lumea împinge această companie spre faliment, iar 19.000 de salariaţi spre disperare”, a declarat la Radio Infinit preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie.

Faţă-n faţă cu manifestanţii

Laurențiu Ciurel a menționat că îi "repugnă" ideea că minerii şi energeticienii ar putea să stea acasă în şomaj tehnic, dar să primească 75% din salariu, așa cum prevede un articol din contractul colectiv de muncă.

Directorul CE Oltenia a adăugat că, prin reducerea programului de lucru, anul acesta vor fi evitate disponibilizările. "Ca să pot menține nivelul actual al locurilor de muncă și al salarizării trebuie să iau unele măsuri printre care și diminuarea săptămânii de lucru la patru zile, pentru o perioadă, conform unui articol care se regăsește în contractul de muncă. (...) În acest an am promis că nu voi disponibiliza și mă voi ține de cuvânt, încercăm să găsim alte metode de diminuare a cheltuielilor", a spus Ciurel.

Acesta spune că va încerca să stea de vorbă cu manifestanții: „Aș vrea să văd și eu și să merg în mijlocul celor 5000 de manifestanți”. Ciurel a mai  adăugat că sindicatele încearcă politizarea acestui conflict, ducând în cariere manifeste împotriva sa.

„Nu Condescu vrea acest conflict. Oamenii spun: hai, că nu se mai poate! Acest marş nu este provocat de FNME, este un strigăt de disperare al oamenilor”

Marin Condescu, preşedinte FNME

Vizualizări: 216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: