CJAS Gorj amână semnarea contractelor cu spitalele

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a amânat semnarea contractelor cu cele opt spitale din judeţul Gorj. Normele de aplicare ale contractului au fost modificate în sensul că se vor schimba procentele acordate pentru anumite servicii medicale. Acum, CJAS Gorj trebuie să reia procedurile de negociere cu fiecare spital în parte.

La sfârşitul acestei săptămâni fiecare spital din judeţul Gorj trebuia să aibă deja încheiat contractul cu CJAS Gorj. Schimbarea normelor de aplicare a fost comunicată de autorităţile de la centru cu o zi înainte. Conform noilor reglementări, pentru anumite servicii medicale vor fi alocaţi mai puţini bani. „Ni s-a spus să nu mai facem nimic, să nu mai semnăm nimic până luni când apare în Monitorul Oficial. Trebuia să apară de vineri, dar nu a apărut. Se vor repartiza tot ca până acum, însă se vor schimba unii coeficienţi, s-ar putea să nu mai fie pe spitalizarea de zi foarte mulţi bani şi să acordăm pe alte categorii. Se schimbă normele de aplicare ale contractului cadru şi pe baza lor se refac procesele verbale, se refac sumele. Bănuiesc că o să iasă şi nişte mici diferenţe faţă de cum avem acum. Mari nu o să fie, că nu au de unde”, a declarat Daniel Bondoc, directorul CJAS Gorj.  

Bondoc: Trebuie să vedem ce se modifică în concret

Reprezentanţii CJAS Gorj spun că speră să semneze contractele cu unităţile spitaliceşti înainte de sărbătorile pascale. „În alte judeţe au fost deja semnate contractele, la noi se semnaseră doar procesele verbale. Vineri stabilisem să le semnăm şi noi, nu au apucat managerii spitalelor să semneze. Joi a fost videoconferinţa şi ni s-a confirmat că se blochează deocamdată. O să refacem procesele verbale de negociere şi modificăm sumele. Stabilisem deja sumele repartizate pe fiecare spital în parte, acum trebui să refacem calculele. Ei deja erau de acord cu sumele propuse de noi, nu au fost probleme, la niciun spital. Sperăm să apară normele cât mai repede pentru că marţi este ultima zi de lucru, după care nu mai putem introduce în program nici contracte, nici nimic. Trebuie să vedem ce se modifică în concret, că nu ni s-a spus exact”, a precizat Daniel Bondoc.   

BUGET

Bugetul aprobat de CJAS Gorj pentru finanţarea spitalelor din judeţul Gorj pentru anul acesta este de 85 milioane lei.  

Vizualizări: 250

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: