Constantina Diţă, ambasadoare a Mondialelor de semimaraton

Gorjeanca Constantina Diţă, campioană olimpică la maraton în 2008, a fost numită de World Athletics ambasadoare a Campionatelor Mondiale de semimaraton de la Gdynia, din Polonia. Fosta mare atletă din Gorj a participat la opt ediţii ale competiţiei de semimaraton şi a cucerit şapte medalii la această competiţie.

Constantina Diţă va rămâne în istoria atletismului ca fiind sportiva care a uimit lumea sportului mondial în 2008, la JO, devenind cea mai vârstnică medaliată cu aur în istoria cursei de maraton. Gorjeanca a precizat că se simte onorată de această numire. „Vestea că voi fi ambasadoarea competiției de la Gdynia mă onorează și arată că performanțele mele în atletismul mondial au făcut înconjurul lumii și au fost apreciate", a spus Pușa, pentru Digi Sport. Constantina Diţă a mai câştigat numeroase alte maratoane în cariera sa. În 2004 s-a impus în Maratonul de la Chicago, iar un an mai târziu a terminat pe locul al doilea. De asemenea, a alergat de trei ori la Maratonul de la Londra.

În prezent, Constantina Diţă îşi împarte timpul între România şi Statele Unite, fiind încă implicată în sport, ca fondatoare şi organziatoare a cursei anuale Bucharest International 10 km, cursă care anul acesta nu a mai avut loc din cauza pandemiei. Totuşi sportiva continuă să alerge la cei 50 de ani ai săi, iar anul trecut a încheiat maratoanele de la Berlin (3 h 07 min) şi New York City (3 h 30 min) şi speră ca într-o zi să alerge toate cele şase Mari Maratoane, singurul care îi lipseşte fiind cel de la Boston.

La întrecerea din Polonia, România va fi reprezentată de şase sportivi, unu la masculin şi cinci la feminin, la Campionatele Mondiale de semimaraton care se vor desfăşura, în data 17 octombrie, la Gdynia.

Lotul României este format din Nicolae Soare, Adela Paulina Bălţoi, Liliana Maria Dragomir, Adriana Nelson, Elena Adelina Panaet şi Roxana Elisabeta Rotaru.

CM de semimaraton este singura competiţie mondială de atletism din 2020, pandemia ducând la anularea celorlalte întreceri.

Vizualizări: 899

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: