Claudiu Renghea a alergat şi a prins medalia de bronz

Claudiu Renghea, de numai 15 ani, alerga zilnic, prin izlaz, alături de câinele său, animalul rămânând deseori în urmă. De la alergatul pe câmp, Claudiu a trecut la cros. Tânărul a obţinut, împreună cu alţi colegi de echipă, medalia de bronz la Campionatul Naţional de Cros ce a avut loc la Reşiţa în urmă cu câteva săptămâni. Anul trecut echipa din care face parte Claudiu a cucerit aurul la Campionatul Naţional de Cros. Claudiu face parte dintr-o familie cu probleme financiare şi se teme ca lipsa banilor să-l împiedice să ajungă pe marile podiumuri din străinătate.

Claudiu nu a visat până acum doi ani că va reuşi să arate celor din întreaga ţară cât de rezistent şi rapid este la alergat. El alerga zilnic, pe islaz cu câinele, dar avea nevoie de un antrenor care să-l ajute să se remarce. „Mă duceam cu câinele pe izlaz şi alergam, îmi place acest sport şi îmi doresc să fac performanţă, să câştig o medalie la Campionatul Internaţional de Cros. Eu sper să mi se îndeplinească visul”, a spus Claudiu. Claudiu a avut noroc. La şcoala unde învaţă a venit o profesoară de sport, care şi-a dat seama de capacităţile lui şi l-a ajutat să intre în lot. „Mi-am dat seama imediat că poate face performanţă, am discutat cu cei de la Clubul Pandurii şi astfel Claudiu a fost integrat într-o echipă. Acum sunt mândră de el şi sper ca pe viitor să fiu şi mai mândră”, a spus Cristina Orbeţu, profesor de sport la Şcoala Generală din Stăneşti. Claudiu a câştigat numeroase diplome la diferite concursuri, a cucerit bronzul la Reşiţa, iar medalia de aur a fost câştigată la Târgu Jiu anul trecut când pe insuliţa de pe Jiu a avut loc Campionatul Naţional de Cros.

„Din cauza banilor este posibil să renunţ”

Claudiu face parte dintr-o familie cu venituri mici, mama nu lucrează, iar pensia tatălui este foarte mică. Astfel, pentru a putea merge la Târgu Jiu să se antreneze, primarul localităţii Stăneşti, Vasile Pârvulescu, i-a venit în sprijin şi îi plăteşte transportul. „Este un copil bun, merită să investim în astfel de oameni”, a menţionat Vasile Pârvulescu. Claudiu se teme însă că lipsa banilor îl va împiedica să facă performanţă. „Îmi trebuie bani pentru transport, pentru haine, pentru mâncare, pensia tatălui e mică pentru a putea acoperi aceste cheltuieli. Din cauza banilor este posibil să renunţ” , a spus Claudiu.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: