Cânţăreaţa Camelia Argint a devenit bunică

Prin mâinile ei au trecut zeci de copii pasionaţi de muzică populară pe care i-a pregătit cu multă dăruire şi pasiune. Este vorba de Camelia Argint, expertă în canto muzică populară în cadrul Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu. Nu numai că este o profesoară model pentru elevii ei dar şi o gospodină desăvârşită.

Predă canto muzică populară în cadrul Şcolii Populare de Artă de mai bine de opt ani timp în care a pregătit zeci de tinere talente, copii care acum îi rostesc numele cu mult respect şi se reîntorc să-i mulţumească pentru toată răbdarea de care a dat dovadă. „La Şcoala Populară de Artă sunt expert în muzică populară de opt ani dar am mai predat 12 ani Clubul elevilor din Rovinari şi la o şcoală generală tot de acolo. Îmi plac copii talentaţi şi mă dedic întru-totul lor. Îmi aduc multă satisfacţie, bucuri pentru că atunci când vezi un copil că ajunge ceea ce îşi doreşte şi tu ai contribuit la asta este cea mai mare bucurie”, a declarat Camelia Argint.

Camelia Argint este absolventă a Conservatorului din Bucureşti şi ea însăşi o solistă desăvârşită care a încercat ani de-a rândul să transmită din harul ei şi celorlalţi copii talentaţi. „Anul acesta am peste 50 de copii în grupă, vin la mine şi încerc să îi îndrum, nu pot să le dau speranţe false cine are voce are. Petrec în jur de opt, nouă ore cu ei şi îi cunosc pe fiecare în parte, îmi povestesc, ce-i drept câteodată vorbesc mai mult cu soţul meu care este tot timpul alături de ele în concursuri. De asemenea mă ajută foarte mult corepetitorul Alin Pană”, a declarat Camelia Argint.

Cântă muzică populară datorită soţului

Chiar dacă iubeşte copii în compania cărora îşi petrece majoritatea timpului, Camelia Argint este şi o gospodină desăvârşită şi o soţie împlinită.  Are două fete care din păcate nu i-au moştenit talentul şi recent a devenit bunică. „Pentru toată cariera mea îi mulţumesc soţului meu pentru că datorită lui am devenit profesoară de muzică populară, înainte cochetam cu muzica uşoară. Am două fete, una măritată la Timişoara şi care este contabil şef iar cea mică în Viena care tocmai ce mi-a dăruit un nepoţel. Sunt o bunică fericită şi împlinită, am o viaţă liniştită şi nu-mi doresc decât sănătate ca să-mi cresc nepoţii”, a mărturisit Camelia Argint.

Dincolo de faţa tandră şi primitoare, profesoara Camelia Argint rămâne fermă în materie de muzică şi exigentă atunci când este vorba de talent. „Eu încerc să le fiu mereu aproape şi am fete bune ca Raluca Căpitănescu, Carmen Duică, Irina Birou, Mădălina Barbonie şi multe altele dar eu trebuie să le îndrum şi sfatul meu ar fi să asculte muzică de calitate dacă vor să facă folclor, să-şi creeze propriul stil de a cânta, nu vreau să mă copieze nici pe mine nici alt solist”, a declarat Camelia Argint.

Vizualizări: 386

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: