Fluieraşul care vrea să fie instructor auto

Ionuţ Răducan este foarte mândru că este singurul din  familia sa, care are har la cântat. Acesta este membrul grupului de fluieraşi din comuna natală de şapte ani şi tot Negomirul este convins de talentul lui. Cu toate acestea, Ionuţ este dispus să lase fluierul pentru volanul unei maşini.

Este membru al grupului de flurieraşi din Negomir şi cu toate acestea vrea să devină instructor auto. Ionuţ Răducan este mândria comunei Negomir pentru talentul său desăvârşit în a mânui instrumentele de suflat şi spune că face asta cu multă dragoste şi pasiune. Tânărul a început să câte la fluier încă de la vârsta de 11 ani şi tot de atunci este şi membru al grupului de fluieraşi din comuna Negomir. Pentru a se perfecţiona în ale cântatului, Ionuţ este de un an şi elev al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu. „Îmi plac instrumentele de suflat, cânt la mai multe feluri de fluier, nai, orgă şi acordeon. Îmi place foarte mult ceea ce fac cu atât mai mult cu cât sunt singurul din neam care are acest har”, a declarat Ionuţ Răducan. Ionuţ spune că i-a fost foarte greu la început să se obişnuiască însă cu timpul a reuşit să-şi controleze respiraţia şi să facă treaba cu mult profesionalism. Dovadă sunt şi concursurile la care a participat tânărul precum şi locurile fruntaşe pe care le-a ocupat. „Am participat la Zilele oraşului Rovinari, ocazie cu care am luat locul II şi la Dragoteşti unde am luat locul I. În schimb cu grupul de fluieraşi am mers nu numai în ţară ci şi în străinătate cum ar fi Italia, Turcia, festivalul de colinde din Ungaria şi multe altele”, a mărturisit Ionuţ.

Ajutat de primărie

Tânărul îi este recunoscător mai ales primăriei Negomir care l-a sprijinit în toate acţiunile sale, dar şi sponsorilor care l-au ajutat cu instrumentele şi costumele populare. „Costumele populare le am de la primăria din Negomir la fel şi instrumentele, tot de acolo le-am primit. Ne-a ajutat foarte mult pe tot grupul”, a precizat Ionuţ.

Cu toate acestea, Ionuţ are şi un regret foarte mare şi anume acela că nu ştie deocamdată să cânte şi la vioară, instrumentul lui preferat de mic copil. „Mi-a plăcut vioara de când mă ştiu însă când m-am apucat eu de cântat era deja prea târziu pentru vioară”, a mărturisit Ionuţ. Timpul liber şi-l petrece studiind, exersând dar şi ca orice adolescent. Visul lui Ionuţ rămâne acela de a cânta pe toate scenele lumii. „Visul meu este să ajung să cânt pe toate scenele posibile sau dacă nu măcar pe cele din România”, a declarat Ionuţ. Răducan.

Pe lângă visul de a ajunge o mare vedetă, Ionuţ mai are de gând să facă ceva în viaţă. Vrea să devină instructor auto. În prezent, Ionuţ este elev la liceul auto din Târgu Jiu şi îşi doreşte la fel de mult să ajungă instructor auto pentru că îi plac maşinile şi vrea să îi înveţe şi pe alţii să mânuiască o maşină. „Fiind elev la liceul auto, vreau să ajung instructor auto. Cred că o să îmbin cele două vise foarte bine, fără probleme”, a declarat Ionuţ Răducan.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: