Clorul a degradat ambulanțele din Gorj

Ambulanțele din cadrul Serviciului de Ambulanță Gorj au început să se degradeze și asta după ce au fost dezinfectate mai mult timp cu clor în perioada pandemiei Covid-19. Astfel, mai multe componente ale mașinilor  sunt deja afectate de această soluție.

Managerul SAJ Gorj, Claudiu Constantinescu, spune că este nevoie de ambulanțe noi. ”Este nevoie de ambulanțe noi, pentru că cele pe care le avem sunt vechi, totuși. Utilizarea lor intensă la începutul pandemiei și cu folosirea unui tip de dezinfectanți a dus la degradarea unor componente. Se folosea clor, înțelegând că este cel  mai bun biocid în momentul acela. Este clar că s-au degradat anumite componente. Acestea pot fi remediate”, a spus șeful SAJ Gorj.

După un anumit timp, clorul nu s-a mai folosit pentru a dezinfecta mașinile, însă pagubele s-au produs. Tot managerul spune faptul că întreținerea mașinilor este una corespunzătoare.

”S-a revenit și ni s-a atras atenția că nu mai este necesară folosirea clorului și am folosit dezinfectanți pe bază de alcool. Am utilizat ambulanțele într-un mod echilibrat. Sunt anumite persoane care le au în folosință. Se rotesc două sau trei persoane. De asemenea, întreținerea lor este una corespunzătoare”, a mai declarat Constantinescu.

Vizualizări: 857

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: