Clubul Energia primeşte o nouă lovitură. De la PNL!

Echipele de handbal şi de baschet Energia sunt în pragul desfiinţării, de când Complexul Energetic Oltenia şi-a retras finanţarea. Jucătorii sunt neplătiţi de luni bune, dar criza s-ar putea adânci. Liberalii din Consiliul Judeţean Gorj cer să fie restituită suma plătită în acest an de instituţie, sub formă de cotizaţie, pe motiv că banii au fost viraţi înainte de aprobarea consilierilor, care s-a dat în şedinţa de joi.

Consilierii judeţeni au aprobat o cotizaţie de 1.000.000 de lei, aferentă anului 2016, pentru Asociaţia „Clubul Sportiv Energia”. Consiliul Judeţean a făcut deja plata pentru primul trimestru, fără a fi aprobat contractul de finanţare. Liberalul Dan Vâlceanu a solicitat returnarea banilor, susţinând că oricum sumele respective vor fi imputate de Curtea de Conturi. „Solicit preşedintelui Consiliului Judeţean să dispună recuperarea sumei plătită pentru primul trimestru întrucât a fost nelegal plătită, sumă care va fi imputată de Curtea Conturi în momentul în care se va face un control. După aceea noi vom plăti întreaga contribuţie adică cea de un milion de lei. De altfel în Hotărârea Nr.7 din ianuarie 2016 se şi prevede faptul că suma va fi plătită după ce se semnează contractul de finanţare”, a declarat Dan Vâlceanu.
Liberalul susţine că au mai fost situaţii similare la nivelul judeţului. „Există situaţii în judeţ, la alte administraţii locale, cărora Curtea de Conturi a impus recuperarea sumelor plătite la asociaţii sportive întrucât nu se făcuse acel contract de finanţare. În condiţiile în care nu se dispune recuperarea sumei, Clubul Energia va fi nevoit, ca după controlul Curţii de Conturi, oricum să restituie sumele, iar atunci s-ar putea să le creăm o problemă”, a precizat Vâlceanu.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Ciprian Florescu, a cerut juriştilor să explice speţa. Aceştia susţin că plăţile s-au făcut în limitele legii. „Plata s-a făcut pe bază de convenţie, iar justificarea sumelor se va face în condiţiile contractului de finanţare. Totul este legal”, a declarat Leontin Isuf, directorul executiv adjunct al Direcţiei Juridice din cadrul Consiliului Judeţean.
NELĂMURIRE
Dan Vâlceanu nu a fost lămurit de explicaţiile date de juriştii Consiliului Judeţean. „Aş vrea să mi se spună unde scrie în lege că plata se face pe bază de convenţie. Dacă se face pe bază de convenţie de ce mai este acum nevoie de contract de finanţare? Atunci facem toate plăţile pe bază de convenţii. Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt foarte clare: legea prevede contract de finanţare. Nu se pot da sume de la Consiliul Judeţean fără contract de finanţare. Plata sumelor prevăzute pentru trimestrul I s-a făcut deja fără ca acest contract de finanţare să fie aprobat şi votat de Consiliul Judeţean”, spune Vâlceanu.

Vizualizări: 792

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: