Cluburile, obligate să spună cât câştigă din transferuri

Federaţia Română de Fotbal va obliga cluburile din Liga I să îşi publice pe propriile site-uri oficiale datele financiare, precum sumele obţinute din transferurile de jucători, din sponsorizări sau drepturi TV, dar şi plăţile făcute impresarilor.
Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, vineri, la finalul Comitetului Executiv al FRF, că aceste obligaţii vor fi incluse în noul regulament de licenţiere.

„Ne interesează să aflăm cât la sută din bugetul unui club vine din sponsorizări, cât din drepturile TV, cât din vânzarea biletelor sau sumele totale din transferurile de jucători. Nu e nimic dificil. Iar asemenea practici se regăsesc în fotbalul din Occident. Reprezentanţii Ligii au fost de acord, normal, sunt paşi importanţi pe care trebuie să le facem. E o racordare la fotbalul european”, a spus Burleanu.
În viitorul apropiat, FRF va reduce la 60 de zile perioada în care un club trebuie să îşi achite datoria către un jucător pentru a nu fi declarat liber de contract. De asemenea, federaţia va impune şi un salariu minim garantat pentru fotbalistul profesionist în România. (A.A.)

Vizualizări: 404

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: