CNAIR, acuzată de înșelătorie electorală în cazul centurii de la Târgu Jiu

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat pe portalul de licitații publice contractul destinat finalizării lucrărilor la Varianta de Ocolire a Municipiului Târgu Jiu. Suma pusă la bătaie este de 207 milioane de lei fără TVA, pentru lucrările care mai sunt de executat. Liberalii gorjeni susțin însă că este vorba de o înșelătorie electorală, câtă vreme în buget au fost alocați doar 1,2 milioane de lei pentru acest proiect.

“Miciunile grosolane marca PSD-ALDE continuă și în această campanie electorală, reprezentanții Guvernului, cu sprijinul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), punând în scenă o nouă înșelătorie la adresa gorjenilor”, arată PNL Gorj într-un comunicat. “Au demarat procedura de licitație, pentru o lucrare estimată la peste 207 milioane de lei, fără TVA, în condițiile în care nu au prevăzut în bugetul de stat decât o sumă infimă - 1,2 milioane de lei, adică sub 1% din valoarea lucrărilor”, mai arată sursa citată.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru data de 23 iulie 2019. “Într-o perioadă de 18 luni, pe Varianta Ocolitoare Târgu Jiu trebuie construite 3 noduri rutiere, 2 intersecții giratorii, 4 poduri și 8 pasaje”, arată un comunicat al CNAIR.

Cei 20 de kilometri de drum care urmau să ajute la fluidizarea traficului greu din oraș ar fi trebuit să fie gata încă din 2016, dar lucrările sunt realizate în proporție de 40% și sistate de câțiva ani.

Vizualizări: 1,152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: