Iohannis: PSD-ului îi este frică de votul la referendum

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că PSD-ului îi este frică de votul la referendum şi încearcă să îl boicoteze. "Vedem cu toţii cum activişti, oameni din conducerea PSD umblă peste tot în ţară, judeţe, primării, să explice cum că acest referendum nu ar fi important, ba chiar se vede că umblă pe la judeţe ca pesediştii să îi convingă pe oameni nici să nu voteze. Este jalnică această încercare. Ba mai mult, încearcă instituţional să blocheze, a dat ordin Dragnea la CNA să ignore referendumul. Acesta e un scrutin care se ţine cu europarlamenetarele, dar e altceva", a spus Klaus Iohannis.

Întrebat cum îşi explică declaraţiile premierului Viorica Dăncilă şi ale liderului PSD Liviu Dragnea conform cărora vor merge la vot, în timp ce alţi lideri fac anti-campanie, el a afirmat: "Este tipicul PSD-ului de a lucra cu dublă măsură, cu un mesaj pe de o parte ca să pară democraţi, pe de cealaltă parte umblă să-i descurajeze pe români. Ne-am obişnuit. Unii dintre cei menţionaţi merg la Bruxelles şi se laudă că sunt pro-europeni, pe de altă parte în campania pentru europarlamentare arată că Uniunea Europeană nu este pentru noi, că nu-i bine cu ei, deci tot felul de acţiuni duplicitare ale PSD-ului şi aceasta de descurajare a unui referendum este cea mai jalnică".

Preşedintele Klaus Iohannis a amânat miercuri răspunsul legat de cine va deconta un eşec al referendumului pe justiţie. "Asta vom vedea ce rezultat vom avea şi atunci vom discuta. Este o întrebare pe care s-o păstrăm pentru după referendum. Deocamdată, cred că referendumul va fi validat", a afirmat preşedintele.

Vizualizări: 397

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: