Romanescu: Marele adevăr este că am fost blatiștii de serviciu ai PSD

Președintele PNL, Ludovic Orban, și cel care deschide lista partidului la alegerile europarlamentare, Rareș Bogdan, s-au întâlnit marți seară cu activul de partid la Târgu Jiu. Primarul municipiului, Marcel Romanescu, primul care a luat cuvântul, le-a vorbit celor doi de blaturile făcute de șefii PNL Gorj cu PSD în 2016, când nu a fost lăsat să candideze la Primăria Târgu Jiu.

“Nu am putut să candidez și Partidul Național Liberal a adus un polițist candidat la Târgu Jiu, care a luat un scor istoric de 14%”, a spus Romanescu, povestind cum el a ieșit atunci cel mai bine în sondaj, din cei cinci testați de partid. Cu toate acestea, a fost nominalizat un al șaselea, pe motiv de blat cu PSD, după cum a susținut Romanescu în fața liderilor de la centru. “Indiferent de formațiunea în care am activat, PD sau PNL, am avut în fața mea un singur dușman, Partidul Social Democrat. De aia nu o să înțeleg niciodată ce s-a întâmplat în 2016. (...) S-a adus un polițist care trebuia să piardă, pentru că asta era ideea atunci. La Târgu Jiu trebuia să pierdem, cum mi-aș dori să nu se mai întâmple în 2020, domnule Rareș Bogdan. Și mă adresez domneavoastră pentru că poate în seara asta ne dați o speranță, veți încerca să anulați toate eventualele blaturi din 2020 în Oltenia, nu numai la Târgu Jiu”, a spus Marcel Romanescu, în aplauzele sălii.

Liberalul Marcel Romanescu a spus că liderii PNL au fost cumpărați cu grăunțe. “Suntem astăzi o regiune subdezvoltată, în care PSD domină de 28 de ani, din cauza noastră, nu din cauza celor de la PSD. Pentru că ne-au cumpărat cu grăunțe, cu boabe, și am acceptat de fiecare dată pentru lucruri minore, pentru chestiuni individuale, să ne vindem foarte ieftin. De aceea am ajuns astăzi ca decalajul dintre noi, dintre Oltenia și Ardeal, să fie de cel puțin 50 de ani”, a susținut Romanescu.

Acesta a dat asigurări că nu va candida niciodată din partea PSD: “Marele adevăr este că am fost blatiștii de serviciu ai PSD, iar eu, Marcel Romanescu, nu vor fi niciodată candidatul Partidului Social Democrat, ca să elimin orice speculații (aplauze în sală). Însă voi fi candidatul formațiunii politice care nu va mai face 28 de ani blaturi în municipiul Târgu Jiu, în județul Gorj sau în Oltenia”.

Vizualizări: 2,070

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: