Previziunile primarilor din Gorj pentru alegerile de duminică (I)

Părerile primarilor gorjeni sunt împărțite când vine vorba de rezultatul alegerilor de duminică, când românii își vor desemna parlamentarii europeni. Un singur lucru îl spun aproape toți, că partidul din care fac parte va câștiga alegerile la nivelul localității pe care o conduc.

Primarul din Turburea, Ion Bîrcă, este sigur că PSD va câștiga detașat alegerile în localitatea pe care o conduce. ”La nivel de Turburea, PSD va câștiga, cu peste 80%. PNL, nu știu dacă se va duce la 12-13% în Turburea. Pe locul al III-lea cred că vor fi PMP, Pro România, fiecare cu 3-4%. Multă populație este plecată la muncă în aflară, majoritatea tinerilor. Cetățenii care mai sunt la ora actuală, în proporție de 90% vor merge la vot. Nu vor vota referendumul. Oamenii spun că ce președinte avem, să nu știe întrebarea pe care a propus-o pentru referendum”, a declarant Ion Bîrcă, primarul comunei Turburea.

La Motru, PNL va câștiga alegerile europarlamentare, crede primarul Gigel Jianu. ”Prezența la vot va fi, cred eu, bună, dar nu așa cum ne-am dori. Apreciez în jur de 60-65% din numărul persoanelor înscrise la vot. În ceea ce privește rezultatul alagerilor, estimez ca PNL să obțină un procent de 27-28%, PSD în jur de 21%, iar restul sub 20%. Pe locul al treilea va fi ALDE. La referendum, chiar dacă cei din conducerea PSD au recomandat votanților săi să nu ridice buletinele de vot, sunt convins că oamenii nu își doresc corupți în funcțiile de conducere și vor vota și la referendum”, a comentat primarul Gigel Jianu.

Primarul PMP de la Stejari, Robert Păiuși, spune că și-ar dori ca oamenii să meargă în număr mare la vot. ”Noi am încercat cât am putut să le transmitem oamenilor mesajul, în primul rând, de a ieși la vot. Este dreptul dumnealor, dar și o obligație morală, ca după aceea să nu ne mai plângem din 4 în 4 ani că nu ne conduce cine ne dorim. Legat de sondaj, cine va ieși sau cine va câștiga, sincer să fiu, sunt puțin în dilemă. Eu mi-am propus să votez, nu să câștig. PMP va munci și va trage să aibă un scor cât mai bun, dar este logic că nu se ridică la nivelul celorlalte partide”, a explicat primarul Păiuși.

În zilele următoare vă vom prezenta și părerile altor primari.

Vizualizări: 1,945

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: