Coadă de câțiva kilometri spre Rânca

Turiștii care au ajuns, în acest weekend, pe Transalpina au avut nevoie de nervi de oțel. Mulți nu au știut că drumul va fi mai mult închis pentru că găzduiește o nouă etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, așa că au fost nevoiți să stea ore bune în coloana de mașini ori să se întoarcă din drum.

Sâmbătă, peste o mie de mașini și motociclete au urcat ori au coborât de pe Transalpina în aproximativ două ore la prânz, cât s-a permis circulația. Drumul a fost închis până în jurul orei 13 pentru că, între orașul Novaci și stațiunea Rânca, a avut loc Campionatul Național de Viteză în Coastă. „Eu nu am știut de niciun raliu. Venim cu familia de la Constanța special să vedem Transalpina. Acum suntem nevoiți să stăm în mașină câteva ore până se deschide drumul. Nu am văzut niciun afiș, niciun panou care să ne anunțe că altfel ne-am fi întors, am fi mers în altă parte”, a spus un turist. „Noi suntem din Teleorman. Suntem liberi și am zis să profităm de ziua frumoasă, să ne mai plimbăm și am ales să venim la Rânca. Avem rezervare, dar nu putem urca până la ora 13. Este 10 jumătate. Vom trage mașina pe dreapta și așteptăm să se deschidă drumul”, a spus o altă femeie.

„Nu este normal să nu se anunțe. Eu, cel puțin, nu am văzut nimic până aici. Doar ne-am trezit într-o coloană de mașini ce se întinde pe câțiva kilometri. Avem copii în mașină, este cald, dar așteptăm pentru că trebuie să ajungem la Rânca. Aplicația cu traseul care ne-a ghidat până aici spune că putem circula între 13 și 14, dar la ora 13 eram încă în coloană și nu înaintam deloc”, a fost oful altui turist.

Circulația a fost redeschisă după ora 13, dar pentru că s-au aliniat la coadă sute de mașini dinspre Novaci și alte câteva sute care așteptau să coboare, s-a stabilit să fie prelungită perioada în care se poate circula. Așa că drumul a fost deschis aproximativ două ore la prânz, după care competiția automobilistică a fost reluată.

Restricțiile vor fi impuse și duminică. Se va putea circula între 12.30 și 13.30, apoi abia după ora 17.

Campionatul Național de Viteză în Coastă a devenit o tradiție la Rânca și a reunit peste 90 de piloți.

Galerie foto





Vizualizări: 2,488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: