Aplicație pentru turiștii care vor ajunge în Runcu și Peștișani

Două primării din județul Gorj și-au dat mâna să facă o aplicație ca să dezvolte turismul. Concret, aceasta va putea fi descărcată de turiștii care vor ajunge în localitățile Runcu și Peștișani și așa vor afla ce obiective turistice pot vizita, unde se pot caza și unde pot mânca. Aplicația va deveni funcțională de anul viitor, este promisiunea primarului din Runcu.

Primăriile Runcu și Peștișani vor să atragă turiști cât mai mulți. Zonele nu duc deloc lipsă de obiective turistice, așa că nu vor avea o misiune prea grea. Aplicația îi va ajuta pe cei care ajung în zonă să descopere și alte obiective turistice, dar și pensiuni ori restaurante.

Primarul din Runcu, Adi Câmpeanu, a vorbit despre această aplicație despre care crede că va deveni funcțională de anul viitor și va ajuta la dezvoltarea turismului în cele două zone. „Lucrăm la o strategie de dezvoltare comună prin care localitatea Runcu și localitatea Peștișani vor avea un turism foarte bine pus la punct și foarte bine dezvoltat, cu aplicație pe care o primește instant turistul când intră în Runcu și Peștișani, cu indicații asupra zonelor turistice ce pot fi vizitate, asupra zonelor de campare, pensiunile, restaurantele, tot ce înseamnă turism în cele două localități. Este un proiect frumos pe care noi îl implementăm și va fi finalizat la anul. Turiștii care vor traversa localitatea Runcu și localitatea Peștișani vor beneficia de servicii de turism. Este un proiect foarte frumos de care sunt convins că se vor bucura turiștii”, a explicat primarul din Runcu, Adi Câmpeanu.

Cele două localități au cu ce se lăuda. În Runcu, de exemplu, Cheile Sohodolului sunt pline de turiști din toate colțurile țării în fiecare weekend. În Peștișani, principala atracție este casa lui Constantin Brâncuși. „Cheile Sohodolului sunt pline în fiecare weekend. Este un atu că localitatea Runcu beneficiază de această zonă frumoasă și unică mai ales că, începând cu acest an, drumul care tranzitează Cheile Sohodolului, spre Hunedoara, va fi modernizat ca la carte”, a mai spus Câmpeanu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,563

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: