Transalpina, mai aglomerată ca niciodată

Mii de turiști au urcat pe Transalpina la sfârșitul săptămânii trecute. Fie că au căutat un refugiu pe timp de caniculă, fie și-au programat din timp o escapadă în vârf de munte, turiști din toate colțurile țării au ales să petreacă în zona de munte a județului Gorj câteva zile. Și stațiunea Rânca s-a bucurat de mulți oaspeți. Pensiunile și hotelurile deschise au fost ocupate aproape la capacitate.

Pe Transalpina, cel mai înalt drum din România, șoferii au fost nevoiți să se înarmeze și cu multă răbdare, pe lângă atenția de care au nevoie pe un asemenea traseu. S-a mers la un moment dat chiar și bară la bară. În doar câteva ore, mii de mașini au tranzitat cea mai înaltă șosea din țară. „Este superb. Noi suntem de la Constanța. Nu e prima dată când venim, dar ne place aici și am căutat o zonă mai răcoroasă și am găsit-o”, a spus un turist. „Este foarte aglomerat. Am mai fost la munte, la Rânca și pe Transalpina, dar nu am văzut atâtea mașini niciodată. Cred că e și efectul pandemiei care ne forțează să ne facem vacanțele în țară și avem ce descoperi”, a spus un alt turist.

Și în stațiunea Rânca a fost aglomerat. Aproape toate camerele au fost ocupate. „Stațiunea a fost ocupată în proporție de aproape 100%. Turiștii au ce găsi aici. Este aer curat, munte, niciun pericol pentru sănătatea oamenilor. Am reușit să-i fidelizăm pe mulți dintre cei care au revenit și au fost mulți iubitori ai muntelui care au ajuns la Rânca în acest weekend”, a spus Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din stațiunea montană.

Vizualizări: 2,463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: