Cât timp se pot păstra ciupercile la congelator!

Ciupercile proaspete nu durează mult așa că în sezonul lor gospodarii le uscă sau congelează. Ciupercile au un termen de valabilitate de aproximativ o săptămână până când ajung la congelator.

Pot fi congelate ciupercile proaspete iar congelarea ciupercilor înseamnă să le aveți întotdeauna la îndemână. Datați întotdeauna punga sau recipientul cu ciuperci pentru congelator. Chiar și cele mai bine pregătite ciuperci se pot strica  în  congelator dacă sunt păstrate la temperaturi scăzute prea mult timp.

Dacă sunt pregătite și depozitate corect, ciupercile pot rezista până la șase luni.  

Ciupercile nu sunt precum carnea și nu trebuie neapărat să le scoți din congelator pentru a le dezgheța înainte de a găti cu ele. Ciupercile pot fi folosite la gătit și congelate. De fapt, dacă îți muți ciupercile congelate la frigider pentru câteva zile sau le lași pe blat la temperatura camerei timp de câteva ore, s-ar putea să nu se descurce bine. În timpul procesului de dezghețare, ciupercile eliberează în mod natural apă, ceea ce se traduce prin ciuperci moi, odată ce se dezgheață.

Singura excepție de la această regulă este dacă faceți burgeri pentru că ciupercile congelate ar fi greu de încorporat în amestec. În acest caz, puteți pune ciupercile la frigider până la 24 de ore înainte de a le folosi.

Vizualizări: 1,348

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: