Rețeta de pandișpan cu glazură de ciocolată și nucă de cocos

Celebra prăjitură tăvălită cu nucă de cocos este o rețetă ideal de preparat în perioada sărbătorilor. Este un pandișpan pufos cu glazură fină de ciocolată și de nucă de cocos.

Prăjitura tăvălită cu nucă de cocos este o rețetă destul de simplă și ușor de pregătit acasă. În perioada de sărbători această prăjitură nu trebuie să lipsească de pe masă, mai ales că nu necesită mult timp pentru a fi pregătită.

Ingrediente pentru pandișpan:

    8 albușuri

    un praf de sare

    150 g zahăr

    1 lingură esență de vanilie

    8 gălbenușuri

    1 plic praf de copt

    160 g făină

Ingrediente necesare pentru glazură de ciocolată:

    150 g unt

    300 ml lapte

    150 g zahăr

    2 linguri esență de rom (30 ml)

    6 linguri cacao (80 g)

Ingredient necesare pentru decor:

    250 g nucă de cocos

Mod de preparare:

Separă albușurile de gălbenușuri și, într-un bol mare, mixează spumă albușurile și sarea. Adaugă treptat zahărul și mixează până capătă consistența unei bezele lucioase. Adaugă vanilia și mixează. Adaugă pe rând, gălbenușurile, mixând după fiecare. Cerne praful de copt și făina peste spumă și amestecă ușor, cu o spatulă, de jos în sus. Toarnă și nivelează în tavă apoi lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 180°C/ treapta 3, timp de 35 min. Lasă la răcit.

Pentru glazură: într-o cratiță, la foc mic, adaugă toate ingredientele. Amestecă în continuu cu un tel până începe să fiarbă. Mai lasă 1 minut și ia de pe foc.

Asamblare:

Taie marginile și suprafața prăjiturii. Taie blatul în cuburi (24 buc). Toarnă sosul de ciocolată într-o farfurie adâncă. Înmoaie fiecare cub în sosul de ciocolată, după care tăvălește-l prin nucă de cocos.

Vizualizări: 2,439

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: