Cod galben de frig de marți seara până vineri

Meteorologii spun că vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toată țara, cu temperaturi minime preponderent negative.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, de marți, de la ora 21:00, până vineri, la ora 10:00, vor fi precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori și intensificări ale vântului în sud-vestul, centrul și nord-estul ţării, precum și în zonele montane și deluroase.

Vor predomina ninsorile, pe alocuri moderate cantitativ (15-20 l/mp), și se va depune strat de zăpadă, local consistent, în special la munte.

Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45-55 km/h, iar la munte peste 70 km/h, spulberând zăpada.

A fost emisă și o avertizare cod galben care va fi în vigoare de marți de la ora 23:00 şi până miercuri la ora 18:00, interval în care vor fi ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.

În intervalul menţionat, în sudul Banatului, sudul şi estul Transilvaniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, va ninge, local însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50-60 km/h. La altitudini de peste 1500 m, vor fi rafale de peste 80-90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată şi vizibilitatea redusă sub 100 m, precizează meteorologii.

Vizualizări: 1,979

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: